Audio en video
De woonkamer

Alternatieven voor een TV meubel

Ben je toe aan een nieuwe inrichting van je woonkamer? Met woontrends die veranderen, bijvoorbeeld van een strak en industrieel design naar een retro stijl, kun je de kriebels krijgen om alles eens helemaal opnieuw in te richten. Of misschien wil je gewoon wat meer ruimte in je woonkamer. Dan kun je die grote tv kast bijvoorbeeld vervangen door een tv beugel. Je woonkamer ziet er ineens volledig anders uit.

Bespaar ruimte met een tv beugel

Met een tv beugel kun je de tv aan de muur bevestigen, op een plek die jou het beste uitkomt. Je bent niet meer gebonden aan een vast punt in de kamer, omdat daar alleen het tv meubel kan staan. Richt je woonkamer in op een manier die je gezellig vindt. Je kunt de bank voor het raam zetten, of juist aan de lange muur. Omdat je geen rekening meer hoeft te houden met een kast, die ook ruimte nodig heeft, ben je vrij om te schuiven met de verschillende meubels van je zitkamer. Heb je de ideale opstelling gevonden? Dan kun je bepalen waar je de tv beugel ophangt. De tv beugels zijn flexibel. Dat wil zeggen dat je de tv in de beugel strak tegen de muur kunt plaatsen. Maar je kunt, als dat een beter zicht op het beeldscherm geeft, de tv beugel ook draaien, kantelen of zelfs van de muur halen. Op deze manier heeft iedereen, vanaf elke zitplaats, prima beeld.

Een tv in iedere ruimte

De woonkamer is natuurlijk niet de enige ruimte waar je tv wilt kijken. Hang een tv beugel op de slaapkamer, tegenover het bed, aan de muur. Dit geeft je slaapkamer een opgeruimde aanblik. Als de tv uit is, hangt deze in de tv beugel strak tegen de muur. Als je in bed ligt en in een gemakkelijke houding tv wilt kijken, dan kun je de tv beugel in iedere gewenste positie stellen. Ideaal om nog even tv te kijken voordat je in slaap valt, of als de kinderen op zondagochtend op bed kruipen om tv te komen kijken. Je kunt een tv beugel ook op de speelkamer hangen. Doordat deze op hoogte aan de muur hangt, is de kans kleiner dat er een stuk speelgoed per ongeluk het beeldscherm raakt. Of dat het scherm omgestoten wordt in het vuur van het spel.

Volop keuze voor iedere woonkamer

Of je nu een grote of een kleine tv hebt, je kunt voor iedere tv een passende beugel krijgen. En dus ook voor elke soort woonkamer. Heb je een grote tv die je strak aan de muur wilt hangen, voor een symmetrische aanblik? Dan kies je voor een tv beugel met een kleine wandafstand. Wil je de tv kunnen draaien, zodat je ook vanuit de keuken mee kunt kijken, dan is een tv beugel met een uitschuifbare arm tot een meter weer ideaal. De kabels werk je weg in de kabelgoot, zodat het er altijd opgeruimd uitziet. Let bij de aanschaf op het gewicht van de tv, zodat de tv beugel het scherm kan dragen. Met deze oplossing hoef je nooit meer na te denken over een tv meubel, maar heb je toch vanuit alle hoeken van de kamer plezier van je tv.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in