Afwerking
Verf en behang

Alles wat je moet weten over een schilderabonnement

Wist je dat het mogelijk is om een onderhoudsabonnement met een schilder af te sluiten? Zo weet je zeker dat je schilderwerk altijd goed onderhouden wordt, zonder dat je hier zelf op hoeft te letten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een schilderabonnement!

Wat is een schilderabonnement?

Een schilderabonnement is niks meer en minder als een onderhoudscontract met een schilder. Je betaalt een vast bedrag per maand en de schilder komt regelmatig je schilderwerk onderhouden. Een onderhoudscontract is interessant voor zowel particulieren als bedrijven. Vaak heb je zelf niet genoeg tijd voor het goed onderhouden van je schilderwerk: een abonnement is dan de perfecte uitkomst.

Samen met de schilder bepaal je de looptijd van het contract. De meeste onderhoudscontracten hebben een looptijd van 10 jaar, maar ook 5 en 20 jaar komen vaak voor. Welke looptijd het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van je eigen wensen, de grootte van je woning en welk schilderwerk precies onderhouden wordt door de schilder.

Voor welke schilderwerken geldt het onderhoudscontract?

Samen met de schilder bepaal jezelf welke werkzaamheden de schilder voor je uitvoert. Toch zijn er een aantal werkzaamheden die niet vallen onder het onderhoudsabonnement.

Werkzaamheden die zijn inbegrepen bij het abonnement:

  • Inspectie: voorafgaand aan het onderhoud inspecteert de schilder het schilderwerk. Het doel hiervan is bepalen welke werkzaamheden nodig zijn: hij controleer de conditie van de verf. In sommige gevallen is er sprake van houtrot.
  • Onderhoud: zowel buiten- als binnenschilderwerk hebben om de zoveel jaar onderhoud nodig, om zo de beschermende functie te behouden. Na de inspectie kan het onderhoud beginnen: eventuele problemen zoals houtrot worden hersteld en er wordt een nieuwe laag verf aangebracht.
  • Herschilderen: ongeveer eens in de 7 jaar moet al het schilderwerk vervangen worden. De schilder verwijderd alle oude verf en brengt nieuwe verf aan.

Welke werkzaamheden zijn niet inbegrepen?

Het basis schilderwerk dient in orde te zijn voor het ingaan van het abonnement. Dus voordat het contract in gaat, zorgt de schilder ervoor dat alle schilderwerken op orde zijn. Het vinden van een schilder hoeft niet lang te duren, zo vind je bijvoorbeeld op deze website een overzicht van de 10 beste schilders in Antwerpen.

Wat zijn de voordelen van een onderhoudsabonnement?

Een onderhoudsabonnement brengt vele voordelen met zich mee.

  • Je bespaart je zelf een veel tijd: wanneer je een onderhoudsabonnement hebt afgesloten, hoef je zelf niet meer te zorgen voor het onderhoud aan je schilderwerk.
  • Geen onverwachte, hoge kosten: doordat je een vast bedrag per maand betaald, kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan wanneer je een schilder inschakelt voor onderhoud.
  • Je bent verzekerd van goede kwaliteit: je schilderwerk wordt gedaan door ervaren schilders waardoor je bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.
  • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je ook nog van het verlaagde btw-tarief van 6% over de werkzaamheden en materialen. Deze korting wordt verrekend in het onderhoudsabonnement.
  • Je bespaart jezelf veel frustratie: schilderen is geen eenvoudige klus. Er komt veel bij kijken om schilderwerken goed uit te voeren. Je bespaart jezelf een hoop frustratie wanneer een schilder de schilderwerken voor je doet.

Door een schilderabonnement kan je flink besparen op de prijzen van een schilder. Om nog iets meer te besparen kan je kijken of je kan profiteren van een verlaagd btw-tarief op schilderwerken. Op Financien.belgium kan je de voorwaarden bekijken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in