Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Terras & verhardingen

Het terras en zijn omgeving is vaak de link tussen het huis en de tuin. Het moet aansluiten bij de aanpalende woonkamer of keuken en zich vlot integreren in de tuin.
Door de brede waaier aan materialen en kleuren heb je hier gelukkig heel wat mogelijkheden. Ook wie onmiddellijk na het bouwen of verbouwen niet het nodige budget heeft, heeft al wat opties.

Inhoud Terras en verhardingen

Plaatsing van het terras

  • Wanneer je na de voltooiing van de woning voor de tijdelijke granulaatlaag als ondergrond koos, kan je hierop verder werken voor de plaatsing van afwerklaag. In het andere geval dien je voldoende diep uit te graven en in een degelijke fundering te voorzien. Zorg dat deze voldoende is aangedamd.
  • Op de funderingslaag wordt een straatlaag geplaatst om de klinkers, kasseien of tegels in te plaatsen. Dit is doorgaans een laag gestabiliseerd zand (mengeling van cement en rijnzand).
  • Een nieuwe materiaalsoort voor de straatlaag is split, een gemalen kalksteen. Deze bindt zich lichtjes door het inmengen van water wat een stevige ondergrond garandeert. Het laat ook toe gemakkelijk herstellingen uit te voeren.
  • De patronen die je kiest voor de plaatsing van de bestrating is net als de kleur enerzijds smaakgebonden en anderzijds mee bepaald door de stijl van de woning en de tuin.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in