Aanbevolen partners

LPW Pools
Zwembad

Een duik in de nieuwe zwembadtrends

Nu de ellen(dig)lange winter van dit jaar eindelijk de strijdbijl begraven lijkt te hebben, wordt het tijd voor de eerste lentekriebels. Voor sommigen uit zich dat in tuinieren, anderen verwennen zichzelf met de ultieme wellnesskick: een eigen zwembad. Samen met Special Zwembaden stellen we de nieuwste trends op dat vlak voor.

Tegen de stroom in

Enige tijd geleden gooide LPW al hoge ogen met een zwembad uit roestvast staal. Met de Vitaswim, een compact zwembad met tegenstroominstallatie, doet het daar nog een schepje bovenop. Ook bij dit bad is roestvast staal (rvs) het gebruikte materiaal. Ondanks de compacte afmetingen - 2,5 meter bij 5,5 meter groot en 1,3 meter diep - kun je toch flink zwemmen. Daar zorgt de efficiënte tegenstroominstallatie, genaamd Swimstream, van twee miljoen liter per uur voor. Zelfs getrainde zwemmers moeten heel wat inspanningen leveren om tegen de stroom in te kunnen zwemmen. Extra troeven zijn het automatische Covrex-rolluik en het aandrijfsysteem hiervoor, een volledige patroonfilter, twee rvs spots, twee rvs inspuiters, een overloopsysteem, een bodempot, een UV-lamp en een elektrische kast met afstandsbediening. De waterbehandeling gebeurt door de Ionisatie Natuur 2 van Zodiac. De adviesprijs bedraagt 30 000 euro, exclusief btw, transport en plaatsing.

Info: LPW

Automatische reiniger

De nieuwe zwembadreiniger 3900 Sport van Polaris is op vele vlakken een echte aanwinst voor uw zwembad. Ten eerste is er al het unieke design, waardoor de 3900 Sport niet alleen oogstrelend oogt, maar zich ook vlot weet voort te bewegen onder water en elk hoekje van het zwembad, hoe smal of onregelmatig ook, kan bereiken. Een van de vernieuwingen is de grote stofzuigzak, waardoor die tot veertig procent meer vuil kan opnemen. Gekoppeld aan een zeer vlotte snelheid van uitvoering wordt het reinigen van het zwembad kinderspel. Adviesprijs: ongeveer 1 024 euro.

Info: Polaris Poolcare

Mediterraans zitdesign

Natuurlijke materialen, een ongekend zitcomfort en een mediterraan design zijn de basiswaarden voor de nieuwe collectie KOS van Versus by Tribù. De overheersende kleur is het gloednieuwe ‘off white’, een subtiel grijzig wit dat voor een zeer stijlvolle uitstraling zorgt. Dat geldt net zozeer voor het gebruikte acaciahout. Blikvanger uit de collectie is het daybed, dat neergeklapt verandert in een relaxeiland met royale afmetingen. Met de rugsteun omhoog wordt het een knusse, comfortabele en diepe sofa. De bijpassende footrest voert het comfort nog verder op. Verder in de collectie vinden we ook nog een armchair, een easychair, een lounger, een tafel, een lage tafel en een footrest.
Volgende adviesprijzen worden gehanteerd: daybed: 1.480 euro; armchair: 298 euro; footrest voor daybed: 628 euro; lage tafel: 528 euro; lounger: 728 euro; easychair: 398 euro; footrest: 158 euro;tafel: van 548 tot 990 euro.

Info: Tribù

Fitness in de spa

Met de gloednieuwe PowerPool Spas biedt het merk Maax een prachtproduct voor iedereen die houdt van sport en ontspanning. Met deze spa is het mogelijk om fitness en welness te combineren tot een mooi geheel. Er bestaan drie verschillende modellen: de Sport, de Pro en de Super Sport. Het eerste model is ontworpen voor kleinere plaatsen. De Pro is groter, waardoor meerdere mensen hem tegelijkertijd kunnen gebruiken. De Super Sport tenslotte is een combinatie van een zwemspa en een whirlpool. Twee afzonderlijke besturingssystemen maken het mogelijk om in beide delen een afzonderlijke temperatuur te handhaven. Adviesprijs voor het Sport-model is 29 900 euro. Voor Pro loopt dit op tot 31 500 euro, voor Super Sport tot 34 900 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Info: Maax

Gepersonaliseerde infraroodcabines

Wie niet helemaal tevreden is met het standaardaanbod aan infraroodcabines, maar op zoek is naar een handgemaakte cabine helemaal volgens zijn of haar wens, is bij Senses van Alpha Industries aan het juiste adres. Zo kun je bijvoorbeeld zelf kiezen tussen kort-, middel- en langgolvige infraroodstralers. Voorts kun je zelf de vormgeving en het uitzicht van je cabine bepalen en zijn tal van extra opties mogelijk, zoals aromatherapie, een extra set afwerkingsprofielen in eik of een hoogtechnologische muziekinstallatie. Ook de standaarduitrusting mag echter al gezien worden, met onder meer cederafwerking aan de binnenzijde, sfeerverlichting, een ergonomische rugsteun en zitplaats- en voetverwarming. De adviesprijs voor deze basisversie, geschikt voor 1 à 2 personen, bedraagt 4 835 euro.

Info: Alpha Industries

Draadloos reinigen

Met de nieuwe zwembadbodemzuiger Sweepy Free is het uitgebreide gamma van Zodiac alweer een telg rijker. Dankzij de draadloze afstandsbediening is optimaal gebruiksgemak verzekerd, maar daar houdt het niet bij op. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen twee standen, ‘Eco’ en ‘Perfection’, afhankelijk van hoe grondig en hoe lang je de zuiger zijn werk wilt laten doen. Daarnaast kun je ook kiezen of je enkel de bodem reinigt of ook de wanden en de waterlijn. De Sweepy Free biedt een hoge weerstand aan chemische producten en onderhoudsproducten en heeft beschermende bumpers, waardoor dit toestel een lange levensduur voor zich heeft. De adviesprijs schommelt rond 1 990 euro.
Info: Zodiac Poolcare

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in