Aanbevolen partners

LPW Pools
Zwembad

De filterinstallatie voor het zwembad

Het zwembadwater wordt continu blootgesteld aan vervuiling door de baders, stof, insecten,… Om te vermijden dat je regelmatig de volledige badinhoud moet verversen, is een goede filterinstallatie een absolute must.
De installatie bestaat uit ‘skimmers’ om het water uit het bad te zuigen, de leidingen naar de pomp en filterinstallatie – bestaande uit pomp en filter - en de retourleiding om het water opnieuw in te spuiten (inspuiters).

Filtertypes

  • Patroonfilter: filtermateriaal
  • Zandfilter: filtert op basis van zand
  • Diatomeefilter: filtert met behulp van een kiezelwierfilter
  • Zakfilters: filtering door geweven materiaal
De zandfilter is het meest gebruikte systeem omwille van zijn gebruiksgemak. Het te filteren zwembadwater wordt in de filter over het zandoppervlak verspreid. Het water gaat vervolgens door een laag kwarts en daarna door een reeks van zeven om het zand tegen te houden Wanneer het zand vuil is, kan het water moeilijk door de filter en krijg je een drukstijging in de filterinstallatie.

Wanneer de druk tot een bepaald punt is gestegen, is dit het teken om de filter te reinigen Omdat een zandfilter niet alles kan filteren, moet je ook nog biochemische reinigingsproducten toevoegen voor een goede waterkwaliteit. Een andere oplossing is desinfecteerapparatuur.

Prijs filters

  • De prijzen van een complete zandfilterinstallatie variëren van 300 tot 2.000 euro voor een bad van 4 bij 8 meter
  • Laat je hier niets aanpraten. Een besparing op de filter betaal je later dik terug door het meerverbruik aan producten

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in