8 tips bij het kiezen van een zwembad

Gewijzigd op 7/04/2014 door TiM Vanhove

Op zoek naar het zwembad dat extra cachet aan de tuin geeft en voor onvergetelijke momenten zorgt? Guillaume de Troostembergh, verantwoordelijke van LPW Ceramic Pools, onthult zijn 8 tips voor een slimme keuze.
Zwembad
© Lpw

1. Een functionele diepte

Wanneer het zwembad niet te diep is, warmt het sneller op. Bovendien bespaar je energie omdat er minder water opgewarmd dient te worden. Courante dieptes zijn 1,5 of 1,6m.
 

2. Veiligheid

Door het zwembad met een automatische afdekking uit te rusten, vermijd je ongelukken (kinderen en dieren). Het is dus belangrijk een fabrikant te kiezen die degelijke afdekkingen aanbiedt. Bij gebrek aan een Belgische norm, is de Franse norm NF P90-308 een goede indicator.

3. In de stijl van de woning

Een strakke woning vraagt om een dito zwembad. Je gebruikt in je zwembadontwerp dus best geen ronde trappen. Bij een klassieke woning kan dat dan weer wel.
In een stadstuin is een klein zwembad handig, maar dan moet het met de nodige accessoires uitgerust zijn, zoals een tegenstroomsysteem. Op die manier worden de voordelen van een zwembad in de stad en die van een Olympisch zwembad gecombineerd!

4. Garanties

Een fabrikant die lange garanties geeft op het zwembad maar ook op de afdekking is een bijkomende zekerheid. Een fabrikant die al jarenlang op de markt actief is, staat voor een grote kennis en kunde. Een lijst met klantenreferenties vormt een pluspunt in de aankoopbeslissing.
Roestvrij stalen (inox) zwembad met overloop
Roestvrij stalen (inox) zwembad met overloop
© Lpw

5. Dienstverlening in de buurt

Samenwerken met een erkende zwembadplaatser uit de buurt verzekert je van een snelle technische bijstand en dienst na verkoop wanneer het nodig is. Als deze plaatser een bekend merk vertegenwoordigt, dan is dit de garantie voor een product en een service van topkwaliteit.

6. Gebruiksgemak

Er bestaan tegenwoordig enorm veel accessoires die het leven van een zwembadeigenaar vergemakkelijken: automatische meting van het chloor- en ph-gehalte, robotstofzuiger,…

7. Onderhoudsgemak

Een zwembad met afgeronde hoeken vergemakkelijkt het onderhoud omdat er geen hoeken zijn waar onzuiverheden zich kunnen ophopen.

8. Meerwaarde aan de woning

Een zwembad in uw tuin is een niet te verwaarlozen investering. Het verhoogt de waarde wanneer je de woning verkoopt. 

Lees meer
- Zwembad