Kopen en verkopen

Vlaamse jongeren wil voor dertigste eigen woning kopen

Bijna negen op de tien Vlaamse jongeren wil voor de dertigste verjaardag een eigen woning kopen. Ten laatste op hun 25ste wil het merendeel op eigen benen gaan staan, blijkt uit een internetpeiling van de Vlaamse Jeugdraad, afgenomen bij 1.021 jongeren onder de dertig.


De meeste jongeren geven in de enquête aan dat een eigen huis kopen niet makkelijk zal zijn. Van de respondenten vindt dan ook 54,7 procent dat de overheid werk moet maken van betaalbare koopwoningen. Daarnaast wil 62 procent graag veel geld verdienen, ook als daar hard voor gewerkt moet worden. Twee derde van de jongeren geeft aan nu al te sparen voor later.


Te groot loonverschil

Als het gaat om de verdeling van de lonen vindt 45,4 procent dat het systeem niet goed in elkaar zit en dat het loonverschil tussen mensen met en zonder diploma te groot is. Ook gelooft maar liefst 88,8 procent van de ondervraagden niet dat arme mensen zelf schuldig zijn aan hun armoede. Ruim de helft van de jongeren vindt het dan ook een goed idee dat rijke mensen meer betalen uit solidariteit.

Zes op de tien respondenten waren meisjes, 43,9 procent zat in de leeftijdscategorie van 16 tot 18 jaar. De resultaten van de enquête vormen het vertrekpunt voor het jongerenevent 'KLETS! 11' dat de Jeugdraad op 22 oktober organiseert in het Centraal Station van Antwerpen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in