Kopen en verkopen

Vastgoedstyling: wat kan je zelf doen?

-

Je huis klaar maken voor de verkoop, kan je deels zelf. Je weet tenslotte het beste wat de positieve punten van je woning zijn. Je moet
alleen wel tijd nemen om huis of appartement verkoopklaar te maken én je moet rigoureuze beslissingen durven nemen om je woning sneller te verkopen. 

Bereid je huis voor op het bezoek van de fotograaf. Die voorbereidingen bestaan uit:

Opruimen

Ruim je hele huis grondig op, ook garage en kelder. Maak het aanrecht zo leeg mogelijk en zet losse prullenbakken uit het zicht. Berg in de badkamer/toilet alle persoonlijke spullen op (tandenborstels, shampoo, reserve wc-rollen). Sluit het deksel van het toilet. Leg alleen schone handdoeken in de juiste kleur neer voor een kleuraccent.

Stel je meubels zo op, dat de pluspunten van je huis zichtbaar zijn. Pluspunten kunnen een authentieke schouw, een mooi uitzicht of bijvoorbeeld een mooie vloer zijn.

Tip: Alles wat je voorlopig niet nodig heeft en wilt mee verhuizen, pak je vast in verhuisdozen. Alles wat je wil wegdoen, maar nog in goede staat is, kan je aan de kringwinkel geven. Overige spullen gooi je weg.
Maak schoon

Dweil harde vloeren en neem deurposten, deuren en (keuken)kasten af. En vergeet vooral de ramen niet. Vuile ramen zijn op foto’s goed zichtbaar!
 

Neutrale inrichting

Zorg voor een neutrale inrichting. Hoe doe je  dat? Door bijvoorbeeld opvallend gekleurde muren wit te verven en het aantal opvallende meubels of kunstwerken te minimaliseren. Kies één of hooguit twee accentkleuren per ruimte. Bij een appartement één kleurschema voor het hele huis. Een rustig interieur spreekt een breder publiek aan. Maak alle bedden op met een neutrale (witte) sprei of een rustig dekbedovertrek in de kleur van de kamer.

Verwijder familiefoto’s en kindertekeningen. Leidt de koper niet af met je leven, maar stel ze in staat om zichzelf en hun meubels voor te stellen in je woning.

Maak klusjes af

Repareer die kapotte deurklink of losse plint. Zo geeft je kopers niet de indruk dat misschien ook belangrijk onderhoud niet is gebeurd.

Licht aan

Schakel voor het maken van de foto’s alle verlichting aan. Vervang zo nodig kapotte lampen en voeg eventueel lampen toe (spots of tafel- en staande schemerlampen) om een donkere hoek uit te lichten.

Welkom!

Zorg dat je woning er bij de voordeur al welkom uitziet en laat de kijkers maar komen…


Auteur: Annelies van den Broek-Vermeulen - vastgoedstylist

 

Identikit vastgoedspecialist Annelies van de Broek-Vermeulen
 

Annelies is van huis uit communicatie adviseur. Maar sinds 2010 vertaalde ze haar liefde voor huizen in een job als vastgoedstylist en interieurstylist. Ze werkt zowel in opdracht van professionele opdrachtgevers als particulieren.

Lees de teksten van de vastgoedspecialist >> 

 
 
 

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in