Kopen en verkopen

Vastgoedstyling helpt uw woning sneller te verkopen

Nog nooit was het woningaanbod zo groot als nu. Als je jouw woning snel wilt verkopen, dan doe je er verstandig aan jouw woning eerst verkoopklaar te maken. Een woning is verkoopklaar als de inrichting sfeervol, maar neutraal is en de pluspunten van de woning benadrukt.

Naast het enorme woningaanbod heb je ook nog eens te maken met almaar kritischere kopers. Dat geldt ook voor de potentiële koper van jouw woning. Die bekijkt namelijk het totale woningaanbod eerst op internet. Een volle of donkere woning? Onscherpe foto’s? De koper klikt snel door naar de volgende woning. Weg is jouw verkoopkans. Jouw woning verkopen begint dus met goede foto’s op internet. En die kunnen alleen gemaakt worden als jouw huis verkoopklaar gemaakt is door een gespecialiseerde vastgoedstylist.

Waarom een vastgoedstylist?

Als je jouw woning gaat verkopen, dan is dat hoe dan ook een emotionele gebeurtenis. Het is daarom lastig om zelf onbevooroordeeld jouw woning te bekijken. Een vastgoedstylist kan dat wel. De stylist bekijkt jouw woning door de ogen van de potentiële koper. En kan zonder emotionele binding aanpassingen doorvoeren, waardoor jouw woning aantrekkelijker wordt voor een breed publiek. En hoe meer mensen jouw woning aantrekkelijker vinden, des te groter de kans dat je snel een koper vindt. Vastgoedstyling zorgt er dus voor dat de potentiële koper te zien krijgt wat hij wil zien. Je wast en stofzuigt jouw auto toch ook, voordat je deze te koop aanbiedt?

Wat doet een vastgoedstylist?

Afhankelijk van de werkwijze van de stylist ontvang je een adviesrapport of gaat de stylist zelf aan de slag. In dat laatste geval creëert de stylist een neutraal ingerichte woning met de optimale beleving van ruimte en licht. Alle ruimtes hebben een functie gekregen. De pluspunten van de woning zijn goed zichtbaar en de woning ademt een welkome sfeer. Ook van buiten. Zo kan iedere potentiële koper zichzelf zien wonen in jouw woning.

Vastgoedstyling verdient zichzelf terug

Een woning die lang op de markt staat kost veel geld. De keuze is dus aan jou: € 1200 besteden aan vastgoedstyling of (na maanden) de vraagprijs met bijvoorbeeld € 12.000 verlagen. Vastgoedstyling levert in de meeste gevallen veel meer op dan het kost. Zak dus niet met de vraagprijs, maar investeer in vastgoedstyling en krijg snel voor de woning wat deze echt waard is.

Inpakken en wegwezen

Bijkomend voordeel van vastgoedstyling is dat al jouw spullen al uitgezocht en ingepakt zijn voor de verhuizing. Zo houdt je meer tijd over om in de nieuwe woning te stoppen.

Voorbeelden vastgoedstyling

Voorbeelden vastgoedstyling

Rommel opruimen/sfeer brengen

rommel opruimen rommel opruimen


Neutraliseren

neutraliseren neutraliseren


Sfeer brengen-indeling verbeteren

 

sfeer brengen sfeer brengen


Neutraliseren/depersonaliseren en betere indeling

 

 

neutraliseren neutraliseren


Ruimte functie geven

 

 

neutraliseren neutraliseren

 

Auteur: Annelies van de Broek - Vermeulen - maart 2011

 

 

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in