Vastgoedprijzen

Stijging vastgoedprijs lijkt stil te vallen

Woningprijzen zijn in de eerste helft van dit jaar gemiddeld iets duurder geworden. Maar in de periode van april tot en met juni was er sprake van een lichte daling.
Dat meldt de FOD Economie. Die wijst erop dat de prijsdaling in het tweede kwartaal zich voor alle types woningen voordeed. Enkel bouwgrond steeg nog verder in prijs, al bleef dat in Vlaanderen beperkt.

Over de volledige jaarhelft gezien is de prijsstijging duidelijk aan het afnemen. Gewone woonhuizen werden 2,9 procent duurder, terwijl dat vorig jaar nog 4,2 procent was. Bij villa’s, bungalows en landhuizen bleef de stijging beperkt tot 1 procent, tegenover 3,7 procent in dezelfde periode in 2011.

Verkoopprijs villa

In het Vlaams Gewest kostte een gewoon woonhuis gemiddeld 205.038 euro. De verkoopprijs van een villa bedroeg gemiddeld 354.719 euro en van een appartement 206.617 euro. Voor bouwgrond betaalden de kopers gemiddeld 164,9 euro per vierkante meter.
De prijsdaling in het tweede kwartaal was niet dramatisch. Een gewoon woonhuis werd een paar honderd euro goedkoper, voor een villa liep dat op tot een paar duizend euro. De FOD Economie zegt dat de komende kwartalen nu zullen uitwijzen of de trend van de prijsdalingen zich zal doorzetten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in