Kopen en verkopen

Stadsontwikkelaar Ciril en Belfius Immo kopen kantoorgebouw in Brussel

Auteur: Bereal

Stadsontwikkelaar Ciril, verbonden aan Democo Group uit Hasselt, heeft zopas samen met Belfius Immo een kantoorgebouw van Cofinimmo in Brussel gekocht. Het gebouw ‘Souverain 280’ van ruim 7.000 vierkante meter wordt de komende jaren herontwikkeld tot een gebouw met een gemengde invulling.

In het centrum van Oudergem vlakbij het tram- en metrostation Hermann-Debroux en op het kruispunt van de Vorstlaan en de Waversesteenweg staat het kantoorgebouw ‘Souverain 280’. 

Het pand uit 1985 telt ruim 7.074 vierkante meter kantoorruimte en ligt in het hart van een levendige buurt, met woningen, restaurants, winkels en heel wat groen. Zo loopt er aan de achterkant van het gebouw een groene fiets- en wandelverbinding recht naar het Park van Woluwe, dat op minder dan 1 km ligt. Ook iets verder op de Vorstlaan liggen op wandelafstand de Mellaertsvijvers – ‘Etangs Mellaerts’.  

“De acquisitie is nog maar net afgerond. We zitten nu in een vroeg stadium en we bekijken welke invulling we deze plek precies kunnen geven. Het kantoorgebouw heeft alleszins een uitstekende bereikbaarheid met de auto en openbaar vervoer en omwille van de nabijheid van tal van parken is het gelegen in een ontspannende groene omgeving. Daarom leent dit project er zich perfect toe om te herontwikkelen naar een gemengde bestemming met de nadruk op wonen. In de komende maanden bestuderen we hoe we dit project op een kwaliteitsvolle - met grote aandacht voor het energetische - en respectvolle manier kunnen inpassen in Oudergem.” Franky Tolpe, COO Belfius Immo 

Circulair 

Vandaag geeft het pand nog onderdak aan zes bedrijven waaronder advocatenkantoor Claeys & Engels en een Belfiuskantoor. Maar ontwikkelaar Ciril en Belfius Immo nemen het pand over van Cofinimmo en worden elk voor 50% eigenaar. De intentie van de twee nieuwe eigenaars is alleszins om het bestaande gebouw op een duurzame manier – en waar mogelijk circulair - een nieuwe bestemming te geven. 

“Circulair bouwen staat in ons land nog in zijn kinderschoenen maar we beginnen hier stilaan wel een voortrekkersrol in te nemen. Denk maar aan ons project Le Jules waar we een voormalig kantoorgebouw in Evere herontwikkelen tot een ecovriendelijk wooncomplex en daarbij tonnen bouwafval recupereren tot bouwmateriaal. Dit is een veel duurzamere manier van werken en bovendien ook beter voor de sociale economie. Ook in de toekomst zullen we waar het kan projecten op deze manier aanpakken.” Pieter Vanhout, managing director Ciril 

Over het precieze aankoopbedrag wordt niet gecommuniceerd. De deal werd begeleid door de professionele makelaars Cushman & Wakefield en Belsquare-Colliers. 

Bron: Bereal

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in