Kopen en verkopen

Opnieuw meer aanvragen voor woonkrediet

Voor het eerst sinds de zomer was er in januari opnieuw meer vraag naar hypothecaire kredieten. Dat blijkt uit cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet.
Het aantal aanvragen voor een hypothecair krediet steeg met iets meer dan 11 procent tegenover januari 2012. Het is voor het eerst sinds juni vorig jaar dat er opnieuw meer aanvragen zijn in vergelijking met het voorgaande jaar. Ook in bedrag was er een stijging, met iets meer dan 8 procent.

Uitzonderlijke groene voorwaarden

Grote conclusies kunnen daar nog niet uit getrokken worden. Wellicht waren er in januari 2012 minder aanvragen omdat kandidaat-bouwers nog vlug in december hun aanvraag indienden, om te kunnen profiteren van de uitzonderlijke groene voorwaarden in 2011.

Het aantal verstrekte kredieten in januari ligt wel nog 6 procent lager dan in januari 2012. Het bedrag daalde met iets meer dan 7 procent. Dat is wel een sterke verbetering in vergelijking met vorige maanden. Omdat tussen de aanvraag en het toekennen van een hypothecair krediet enkele maanden verlopen, is het nog afwachten of de toename van de aanvragen zich vertaalt in een toename van het aantal verstrekte kredieten.

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in