Vastgoedprijzen

Luxevilla's staan te duur geprijsd

De markt voor "gewone" huizen trekt aan, maar in het segment van de luxevilla's zijn de prijzen veel te hoog. Die verkopers leven nog in de tijd van voor de crisis en vertikken het om hun vraagprijs te verlagen.


Daardoor worden er amper woningen van 750.000 euro en meer verkocht. Dat zegt Yves Dufour van vastgoedmakelaar Trevi (27 vastgoedkantoren en 7.500 panden in portefeuille). Trevi heeft een eigen index die min of meer representatief is voor de Belgische markt. Het voorbije kwartaal is die index voor het eerst in 30 maanden gedaald met 1 procent.

"We stellen vast dat de markt volwassen is geworden Sinds 2009 zijn de prijzen opnieuw aan het stijgen, maar niet meer zo sterk als in de jaren voor 2006. Toen waren er veel speculanten. Nu haken die af omdat er op korte tijd geen grote winsten meer te maken zijn op de huizenmarkt", aldus Dufour in een krant van de Corelio-groep. De stagnerende verkoop in het hogere segment is er de oorzaak van dat de eigen index van Trevi gedaald is.

Woningen die nu goed verkopen zijn volgens Yves Dufour gewone huizen voor tweeverdieners en jonge gezinnen. In Antwerpen en Gent liggen de prijzen daarvoor rond de 350.000 tot 400.000 euro.


Bron: De Gazet van Antwerpen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in