Kopen en verkopen

Laat je adviseren bij de aankoop van je woning

Een woning of appartement kopen doe je een, hooguit enkele keren in je leven. Je begeeft je dan vaak op glad ijs omdat je niet thuis bent in de materie: de analyse van het goed, de waardebepaling, de prijsonderhandeling, het contract opstellen. Je hebt nooit de finesses voor al die aspecten. BuyersSide staat de particuliere koper hier met kennis van zaken in bij.
Steunend op hun professionele ervaring bij DTZ – professioneel vastgoedadviseur- lanceren Adrian Devos en Nicolas Vincent met BuyerSide een bedrijf dat particulieren adviseert in fasen van een woningaankoop. BuyerSide beantwoordt zo de noden van de particulier om maar één aanspreekpunt te hebben en snel een antwoord te krijgen op de vragen over de aankoop van een woning.

4 Stappenplan

BuyerSide biedt zijn klanten een aankoopprocedure opgebouwd uit 4 opeenvolgende fasen: analyse, waardebepaling, onderhandeling en contracten. In eerste instantie bezoekt het BuyerSide-team het gebouw en definieert de elementen die de waarde van het goed bepalen en beïnvloeden. Daarna stelt BuyerSide een rapport op, bestaande uit een analyse en uit de waardebepaling van het vastgoed. Na het schrijven van een rapport volgt een aanbeveling in termen van prijs en eventuele opschortende voorwaarden die onderhandeld moeten worden. Om de aankoopprijs te doen dalen, worden de negatieve punten benadrukt.
Eenmaal tot een akkoord gekomen zal BuyerSide de klant bijstaan in het opstellen van de aankoopofferte en in het nalezen van de contracten met als doel de aankoop te optimaliseren op het gebied van fiscaliteit, successie en patrimoniaal advies.

Vergoeding

De ‘fee’ van BuyerSide wordt berekend op het succes van de transactie en op de bedwongen korting op de aankoopprijs verkregen door BuyerSide. BuyerSide neemt een vergoeding op een klein deel van de aankoopprijs, op het verschil tussen de vraag- en aankoopprijs. "Wat aantrekkelijk is aan deze manier van vergoeding," zegt Nicolas Vincent, "is dat de particulier onmiddellijk het besparingsbedrag ziet dat BuyerSide heeft afgedwongen. De klant is dus bereid om 15% op de besparing te betalen voor het totaal aan diensten die BuyerSide doorheen heel de aankoopfasen uitvoert."

Meer info: www.buyerside.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in