Vastgoedprijzen

Kraainem duurste Vlaamse gemeente voor vastgoed, Ronse goedkoopste

Het Brusselse Elsene is de duurste gemeente om vastgoed te kopen: een gewoon woonhuis kostte er tijdens de eerste helft van 2012 gemiddeld 511.086 euro. In het Henegouwse Quaregnon is een huis het goedkoopst: 92.206 euro. Als we alleen naar Vlaanderen kijken, is Kraainem de duurste gemeente; Ronse de goedkoopste.
De top van duurste gemeenten voor vastgoed bestaat overwegend uit Brusselse gemeenten. Na Elsene volgen Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe en Etterbeek. Daarna komen Lasne (Waals-Brabant), Ukkel (Brussel), Watermaal-Bosvoorde (Brussel), en Oudergem (Brussel). Kraainem is de eerste Vlaamse gemeente in de lijst, op plaats negen, met een gemiddelde prijs van 379 635 euro. Plaats tien is voor Terhulpen (Waals-Brabant).

Goedkoopste gemeenten

De goedkoopste gemeenten zijn allemaal in het Waalse gewest te vinden. Na Quaregnon volgen Frameries (Henegouwen), Florenville (Luxemburg), Boussu (Henegouwen) en Quiévrain (Henegouwen).

Als alleen naar Vlaanderen wordt gekeken zijn de duurste gemeenten voor vastgoed Kraainem, Wezembeek-Oppem, Knokke-Heist, Tervuren, Meise, Linkebeek, Boechout, Overijse, Rijkevorsel en Herne. De goedkoopste zijn Ronse (125 886 euro), Zoutleeuw, Menen, Kluisbergen, Gingelom, Ledegem, Lo-Reninge, Heers, Tongeren en Geraardsbergen.

Vlaams-Brabant het duurst

Als naar de provincies wordt gekeken, is in Vlaanderen Vlaams-Brabant het duurst voor een woonhuis (235 837 euro), villa (399 998 euro) en bouwgrond (185 euro/m2). Voor appartementen is dat West-Vlaanderen (242 817 euro). Limburgst is de goedkoopste provincie voor woonhuizen (181 544 euro), villa's (259 487 euro) en bouwgrond (133 euro/m2). Voor appartementen is dat Antwerpen (178.995 euro).

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in