Kopen en verkopen

Je huis verkoopklaar maken rond de feesten

December is bij uitstek de maand om je woning gezellig te maken. Maar als je huis te koop staat, kun je beter oppassen met gigantische kerstbomen en uitbundige kerstdecoratie. Het is normaal gezien een periode waarin minder huizen te koop staan. En dus een uitgelezen kans om te zorgen dat jouw huis opvalt! Hoe je dat best doet, vertelt de vastgoedstylist.

Rustig aan

Staat je huis rond de feesten te koop, doe het dan rustig aan voor met de versieringen. Dus geen tuin vol kerstmannen en lichtjes. Hou je versiering simpel, doch sfeervol. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is aan het ‘Te Koop’ bord een mooie rode strik bevestigen. Hang een feestelijke krans aan je voordeur en maak het binnen gezellig met kaarsen en plaids.

Voeg warmte toe

Doel van vastgoedstyling is zorgen dat je woning er ruim, licht en aantrekkelijk uitziet. In de winter vergt dat een iets andere aanpak. In de winter hebben mensen nou eenmaal meer behoefte aan warmte en gezelligheid in de vorm van plaids en kaarsen. Het opruimen en eventueel herinrichten van je living is sowieso een goede start. Maar voeg daarna wat extra warmte en gezelligheid toe. Zet bijvoorbeeld ook de verwarming een tikje hoger tijdens bezichtigingen. En heb je een open haard? Steek die dan zeker aan!

Licht

In de winter ziet daglicht er anders uit. En het wordt ook nog eens eerder donker. Zorg daarom voor voldoende licht in alle kamers. Laat eventueel de makelaar voorafgaand aan bezichtigingen alle gordijnen zo ver mogelijk open doen en alle lichten aanzetten. Bezichtigingen vinden in de winter best midden op de dag plaats, als er nog voldoende daglicht is. Denk ook aan voldoende licht aan de buitenzijde van de woning voor het geval kopers ’s avonds langsrijden. En hou je huis goed verlicht, ook als je niet thuis bent of er niet meer woont.

Het verschil

Vergeet ook zeker de buitenkant van je huis niet! Dit is wat een koper als eerste ziet. Ruim de voortuin op en zorg dat de stoep netjes schoon is. Zeker als er sneeuw is gevallen! Je huis en de eventuele parkeerplaats moeten goed begaanbaar zijn. Ook als je huis leegstaat. Kopers voelen zich meer welkom als je huis opgeruimd en toegankelijk is!

Kerstboom of niet?

Heb je geen heel erg grote woonkamer? Dan doe je er misschien verstandig aan om die kerstboom dit jaar achterwege te laten. Herinner je je nog hoe ruim de woonkamer aanvoelde toen je vorig jaar de kerstboom had weggehaald? Precies! Dat ruimtelijke gevoel probeer je te verkopen.

Wil je toch perse iets van een kerstboom? Zet dan grote dennentakken in een vaas of leg ze op een schaal en hang/leg daar kerstballen en lichtjes in. Of koop een platte kerstboom van stof. Als er dan kijkers komen, vouw je de boom zo op.

Kies je toch voor een kerstboom en moeten er nog foto's worden gemaakt? Zorg dat je direct na de feesten nieuwe foto's maakt. Niets zo erg als op een zonnige dag in maart een kerstboom tegenkomen op immoweb!

Kartonnen open haard

Heb je ergens een lege hoek of muur en zoek je een extra sfeermaker? Dan biedt de kartonnen open haard van Cubiqz uitkomst! Hij is niet van echt te onderscheiden, makkelijk op te zetten en brandt altijd. Zo krijgt je huis net dat tikje extra sfeer tijdens de feesten en heb je een echte eyecatcher in huis! De kartonnen open haard is te koop via de webshop op Cubiqz.be.
Auteur: Annelies van de Broek-Vermeulen - november 2013

 
Identikit vastgoedspecialist Annelies van de Broek-Vermeulen
Andy Camps

Annelies is van huis uit communicatie adviseur. Maar sinds 2010 vertaalde ze haar liefde voor huizen in een job als vastgoedstylist en interieurstylist. Ze werkt zowel in opdracht van professionele opdrachtgevers als particulieren.

Lees de teksten van de vastgoedspecialist >> 

 Website
 Twitter
 Facebook

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in