Kopen en verkopen

Is het slim om je huis te verkopen rond kerst?

Is het slim om je huis te koop te zetten rond de feestdagen? Over het algemeen lijkt het voorjaar of de zomer er een betere periode voor. Dan staat alles buiten er tenslotte een stuk vrolijker bij. Maar wist je dat de huizen verkoopsites juist rond de kerstdagen een enorme piek kennen? Veel mensen zijn vrij, komen tot rust en maken tijd om plannen voor het nieuwe jaar te maken. En starten dan bijvoorbeeld met de zoektocht naar hun nieuwe huis! Laat kijkers dus maar vast wegdromen bij jouw huis! Hoe? Houd rekening met deze punten.
  • Wil je per se een kerstboom? Kies dan dit jaar voor een bescheiden boom en zet die zo, dat je niet de hele living moet verbouwen. Zorg dat je huis er bij een bezichtiging altijd steeds zo uitziet als op de foto’s zonder kerstboom!
  • Maak foto’s voordat je kerstversiering in je huis aanbrengt. Dan hoef je na de kerstdagen geen nieuwe foto’s te maken, moest je woning dan nog te koop staan. In februari of maart zit  niemand meer op een woning in kerstsfeer te wachten.
  • Lampjes in een boom/struik buiten zijn zeker een aanrader. Hou het wel ingetogen.
  • Houd ook je kerstversiering binnen ingetogen, zodat kijkers de ruimte nog zien en niet te veel worden afgeleid! Zet dus liever 1 mooi kerststuk op de tafel in plaats van dan overal beeldjes, kerststallen en andere versiering. Het draait nog altijd om de ruimte van de kamer(s).
  • Sneeuwt het? Zorg er dan in ieder geval altijd voor dat het pad naar de voordeur sneeuw- en ijsvrij is en strooi wat zout zodat niemand hier kan uitglijden. Denk ook aan het pad naar de schuur of garage.

Kerstsfeer zonder kerstboom? Het kan!

  • Versier je schaal met kaarsen op tafel met mos omheen en decoreer met kerstballen en dennenappels.
  • Zet in plaats van een boeket bloemen tijdens de kerstdagen een mooi kerststuk op de tafel.
  • Vul (grote) glazen vazen met kerstballen en leg er een lichtsnoer op batterijen door. Kan uiteraard ook met dennenappels.
  • Je kunt ook een grote schaal vullen met kerstballen, eventueel met kerstgroen erbij.
 
Zorgeloos genieten? Vraag dan je stylist om hulp. Fijne feestdagen!

Auteur: Annelies Vermeulen - december 2016
Identikit vastgoedspecialist Annelies van de Broek-Vermeulen
Andy Camps

Annelies is van huis uit communicatie adviseur. Maar sinds 2010 vertaalde ze haar liefde voor huizen in een job als vastgoedstylist en interieurstylist. Ze werkt zowel in opdracht van professionele opdrachtgevers als particulieren.

Lees de teksten van de vastgoedspecialist >> 

 Website
 Twitter
 Facebook

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in