Vastgoedprijzen

Huis met zonnepanelen is beter verkoopbaar

Kandidaat-kopers vinden een woning met fotovoltaïsche zonnepanelen aantrekkelijk. In zoverre zelfs dat ze bereid zijn er meer voor te betalen. Dat blijkt uit een afstudeerstudie van Thomas Wissink aan de Technische Universiteit van Eindhoven.
De student bouwkunde vroeg 227 kandidaat-kopers uit de regio Eindhoven of ze zonnepanelen op een woning een meerwaarde vinden. Meer dan 60% van de ondervraagden antwoordde positief. Meer nog, ze (78%) zouden in dat geval zelfs meer willen betalen voor deze panelen.

Betalen voor besparing
Ervan uitgaande dat de kandidaat-kopers jaarlijks zo’n 600 euro zullen besparen op hun energierekening, zijn ze bereid gemiddeld 7.000 euro meer te betalen voor de woning met zonnepanelen. Dat is vergelijkbaar met de aanschafprijs van een zonnesysteem.

Thomas Wissink besluit hieruit alvast dat de uitkomsten van het onderzoek een stimulans kunnen zijn voor mensen die willen investeren in zonnepanelen, maar niet zeker zijn of ze in de woning blijven wonen totdat het systeem is terugverdiend.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in