Kopen en verkopen

Hoeilaart bevoordeelt Nederlandstalige kandidaten bij verkoop bouwgronden

De gemeente Hoeilaart wil haar inwoners die het Nederlands machtig zijn, bevoordelen bij de aankoop van bouwgrond. Personen die een diploma Nederlands of een attest Nederlands voor anderstaligen behaald hebben of van wie de kinderen op een Nederlandstalige school zitten of bij een erkende Nederlandstalige kinderopvang verblijven, maken er vanaf nu meer kans om in aanmerking te komen voor de aankoop van een bouwgrond die het gemeentebestuur tegen goedkope tarieven (150 euro per m²) aanbiedt.
Het gaat om zestien stukken grond die Hoeilaart te koop aanbiedt in de verkaveling Paloker, een woonuitbreidingsgebied in de omgeving van de Waversesteenweg. Het gemeentebestuur wil deze in de eerste plaats reserveren voor jonge gezinnen uit de gemeente, die nog geen woning of grond bezitten en met een inkomen lager dan de maximumgrenzen die Vlabinvest hanteert. De gemeente wil deze gezinnen de kans bieden om er te blijven wonen.

Toewijzing bouwgronden

Om de bouwgronden toe te wijzen, hanteert de gemeente een puntensysteem. De kandidaten kunnen punten behalen op basis van leeftijd, het aantal jaren dat ze in Hoeilaart wonen en hun inkomen. Daarnaast zijn er extra punten voor wie aan de hoger vermelde taalvoorwaarden voldoet. Als een van beide kandidaat-kopers al tenminste vijf jaar lid is van een sport-, cultuur- en/of jeugdvereniging van Hoeilaart levert dat ook extra punten op.

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in