Kopen en verkopen

Hoe werkt vastgoedstyling?

In 95% van de gevallen start een koper zijn zoektocht naar een nieuw huis op internet. Daar bekijkt hij foto’s van te koop staande woningen en vergelijkt hij bewoonbare oppervlakte en prijzen. Donkere of onscherpe foto’s? Weg is je koper. Het verkopen van je huis begint dus met goede verkoopfoto’s!

De verkoopfoto’s van jouw huis moeten de positieve punten van je woning uitlichten. Dat betekent dat je bank bijvoorbeeld niet voor de mooie openslaande tuindeuren moet staan. En liever ook niet voor de open haard. En laat een mooie vloer vooral ook zien.

Rust

Door te veel losliggende spullen, zoals speelgoed, is de ruimte niet meer goed zichtbaar. De rommel blokkeert het zicht en zorgt voor een onrustig beeld. Ruim dus op en stop speelgoed zo veel mogelijk in kasten. Dat geldt ook voor drukke prints op bijvoorbeeld de bedden. Dat leidt de koper af van de ruimte en de potentie er van.

Sfeervolle verlichting

De foto’s moeten een gezellige warme sfeer uitstralen. Dat nodigt een kijker uit om het huis te bezoeken. Een goed en sfeervol verlicht huis is makkelijker te verkopen, dan een kil en ongezellig huis. Zorg ook dat er geen donkere hoeken in je woning zijn. Zet een extra lamp in die donkere hoek of verf de muur lichter.

Juiste accessoires

Val kopers niet lastig met je persoonlijke smaak of voorkeur. Veel religeuze voorwerpen, opvallende kunstwerken of kindertekeningen en foto’s leiden kopers af. Ook op de foto. De koper richt zijn aandacht op je interieur in plaats van op de woning.

Goede foto’s

En dan als laatste zijn de foto’s zelf natuurlijk heel belangrijk. De foto’s moeten de ruimte tonen, geen meubels. Een koper koopt tenslotte de vierkante meters in je huis en niet je meubels. Het is belangrijk dat de foto’s op de juiste hoogte worden genomen. Te hoog of te laag genomen foto’s tonen dan heel veel vloer cq plafond, terwijl de koper juist de ruimte wil zien. Ook de juiste hoek is belangrijk, zodat zo veel mogelijk van de ruimte op de foto zichtbaar is. Let ook op dat de flits niet weerkaatst in een spiegel.

Een paar mooie voorbeelden van hoe het niet moet:

 

Fout: te opvallend kleurgebruik Vent-Axia Fout: kamer te rommelig


Auteur: Annelies van den Broek-Vermeulen – oktober 2011

 

Identikit vastgoedspecialist Annelies van de Broek-Vermeulen
 

Annelies is van huis uit communicatie adviseur. Maar sinds 2010 vertaalde ze haar liefde voor huizen in een job als vastgoedstylist en interieurstylist. Ze werkt zowel in opdracht van professionele opdrachtgevers als particulieren.

 
 
 

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in