Kopen en verkopen

Goedkope oplossingen voor gedateerde tegels

Als vastgoedstylist zie ik regelmatig badkamers of keukens in goede staat, maar met vreselijk gedateerde tegels. Kopers kijken meestal niet verder dan de tegels. Ze zien slechts een badkamer of keuken die vervangen moet worden. En dat is een vrij grote investering. Door de gedateerde tegels duurt het dus langer voor je huis verkocht is. En het gaat mogelijk ten koste van de verkoopsprijs. Maar wat doe je dan met die tegels?

Return on investment

Als vastgoedstylist kijk ik altijd of een investering in je huis voor de verkoop zich terugverdient bij die verkoop. Het zit er zeer waarschijnlijk niet in, dat je huis meer waard wordt door tegels in de badkamer of keuken te vervangen. Maar je wilt natuurlijk wel de potentie van je huis laten zien en je huis optimaal presenteren. De juiste presentatie zorgt ervoor dat je huis sneller verkocht is voor een correcte prijs.

Tegelverf

In zo’n geval is het een goede en voordelige optie om de tegels te schilderen. Verschillende verffabrikanten hebben in hun gamma een speciale tegelverf. Het is eenvoudig en snel klaar.

Op YouTube vind je verschillende filmpjes met voor en na voorbeelden en werkwijzes. In principe verf je de voegen mee. Als je wilt kun je daarna met een speciale kwast je voegen in een andere kleur verven.

Je zult versteld staan van het resultaat! Je badkamer of keuken ziet er uit als nieuw.

Kleur

De verf is net als andere verfsoorten in verschillende kleuren te verkrijgen. Als je je tegels gaat verven om je huis te verkopen adviseer ik om een neutrale kleur (wit /offwhite/licht grijs/beige) te kiezen. Zo ziet je badkamer of keuken er meteen schoon, fris en ruimer uit. Met de juiste styling erbij is ook die badkamer of keuken met die ge-update tegels verkoopsklaar.

Uiteraard kun je ook je tegels een nieuwe look geven als je niet van plan bent om te verhuizen. Ben jij wel van plan om je huis te verkopen? En wil graag tips om jouw huis optimaal te presenteren aan potentiele kopers? Schakel dan een vastgoedstylist in.

Auteur: Annelies van de Broek - Vermeulen - september 2015

Identikit vastgoedspecialist Annelies van de Broek-Vermeulen
Andy Camps 

Annelies is van huis uit communicatie adviseur. Maar sinds 2010 vertaalde ze haar liefde voor huizen in een job als vastgoedstylist en interieurstylist. Ze werkt zowel in opdracht van professionele opdrachtgevers als particulieren.

Lees de teksten van de vastgoedspecialist >> 

Website 
 

Facebook

 

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in