Vastgoedprijzen

Duurste woningen van Brussel in Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel en Elsene

De duurste woningen in Brussel bevonden zich in 2011 in Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel en Elsene. Dat blijkt uit cijfers van de vastgoedgroep Knight Frank in het rapport over nieuwbouwwoningen in Brussel. Uit het rapport blijkt ook dat de huizen en appartementen kleiner worden doorheen de jaren en dat appartementsgebouwen hoger worden met verdiepingen.


De gemiddelde verkoopprijs voor nieuwbouwappartementen in de 19 Brusselse gemeenten was vorig jaar 2.670 euro per vierkante meter. De goedkoopste gemeente was Molenbeek, waar een appartement gemiddeld 1.788 euro per vierkante meter kostte, terwijl in Sint-Pieters-Woluwe, de duurste gemeente, een koper gemiddeld 3.890 euro betaalde. Voor prestigieuze projecten in Ukkel, Elsene of Sint-Pieters-Woluwe liep de prijs soms op tot 4.000 euro per vierkante meter.


Aanvragen bouwvergunningen stabiel

Het aantal bouwvergunningen voor nieuwe woonprojecten blijft redelijk stabiel, maar uit het rapport blijkt wel dat de nieuwe woningen kleiner zijn. Ook appartementen worden kleiner, maar er worden wel hogere blokken gebouwd. In 2011 was een gemiddeld appartement 76 vierkante meter, terwijl een nieuw appartement in 2003 nog gemiddeld 90 vierkante meter was. Appartementsblokken bestonden in 2001 uit 5,5 verdiepingen. In 10 jaar is dat aantal verdubbeld en tellen blokken gemiddeld 11,4 verdiepingen.

Naast de bouw van nieuwe gebouwen, worden ook leegstaande Brusselse kantoorgebouwen omgebouwd tot woonruimten. Dat is echter maar mogelijk voor 20 procent van de leegstaande kantoren, omdat de verbouwing van 80 procent van de kantoren economisch niet haalbaar is.


Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in