Warm de herfst en de winter door

Gewijzigd op 4/10/2013 door Daan Slingers

De herfst is in het land. De winter zal er ook snel zijn. De komende weken wordt het dus waarschijnlijk een pak kouder. Je kunt daarom maar beter goed voorbereid zijn. Hoe doe je dat? Lees onze preview van Compleet Wonen - Haarden, kachels en schouwen.
Stûv 30 Compact H
De Stûv 30 Compact H.
© Stûv

Lang naverwarmen

Stûv introduceert een nieuwe houtkachel voor lage energiewoningen. Dankzij de warmteaccumulatorkern in het bovenste gedeelte van de ‘Stûv 30 Compact H’ wordt de verwarmingsduur verlengd tot acht uur na het uitdoven van het vuur en dit onder de vorm van stralingswarmte.

Het resultaat is een kachel die langzaam afkoelt, zodat in de loop van de dag de temperatuurschommelingen in de kamer worden beperkt.

Meer info: Stuv
Cuatro-3
De Cuatro-3.
© Alpha-heating

Gemakkelijke inbouwhaard

De Cuatro-3 is de nieuwe generatie houthaarden van Barbas. Een serie prachtige houthaarden die de voordelen van een inbouwhaard combineert met het plaatsingsgemak van een inzethaard. Hierdoor is de Cuatro-3 geschikt voor zowel compleet nieuwe haardsituaties als ook ter vervanging van uw huidige haard. 

Nieuw is het interieur van het in eigen beheer ontwikkelde betonkeramiek. Een duurzaam, kwalitatief hoogstaand materiaal dat er ook nog eens mooi uitziet. Betonkeramiek beschikt over zeer goede stooktechnische eigenschappen, wat mede zorgt voor een hoog rendement en een lage emissie. De luchtbalk voor de secondaire verbranding is onzichtbaar weggewerkt in het interieur. Richtprijs: 2.148,76 euro (exclusief btw).
 
Meer infoAlpha-heating
 
Gashaard
Plaats de haard waar je wilt.
© BG Fires

Voor alle situaties

De gashaarden van BG Fires zijn uitgerust met het eigen ontwikkelde ‘EES’-systeem. Hierdoor is de plaatsing van uw haard bevrijd van alle klassieke regels voor de installatie van afvoerbuizen. Het systeem laat een buislengte tot vijftig meter toe, zij het horizontaal, afdalend of in alle andere richtingen. Vanaf nu zijn alle configuraties mogelijk in een huis of appartement, op welke verdieping ook. U kunt zelfs uw toestel van in het midden van een kamer plaatsen. 

Meer info: Bgfires

Inhoud