Kachels en haarden

DDG Hydroline cv-kachels en -haarden op hout conform Europese richtlijn Ecodesign 2022

Ecodesign 2022 staat voor de deur. Dat is de Europese richtlijn die strenge uitstootnormen voorschrijft voor kachels en haarden met hout als brandstof. De volgende jaren zal Ecodesign 2022 richtinggevend zijn voor mensen die een nieuwe kachel of haard op hout willen kopen.

De Leuvense producent DDG bleef daarom niet bij de pakken neerzitten. Het bedrijf ontwikkelde een gloednieuwe generatie cv-kachels en -inbouwhaarden met hout als brandstof. Ze dragen het Hydro-label en voldoen aan Ecodesign 2022.

Pio Hydro:

  • 3 tot 15 kW (passief en lage energie),
  • de enige cv-kachel of -haard die geschikt is voor lage-energie- en passiefwoningen.

Dit toestel focust op het gedoseerd verspreiden van warmte, minder op stralingswarmte. Daarom zijn de ruitjes ook dubbel geïsoleerd.

Eco Planus Hydro:

  • 7 tot 23 kW (lage energie en goed geïsoleerd),
  • een toestel met een strak design,
  • compact uitgevoerd
  • past in elk interieur
  • ook als doorkijkhaard beschikbaar.

F40 Hydro:

  • 10 tot 30 kW (grotere gebouwen, goed geïsoleerd of slecht geïsoleerde woningen)
  • een efficiënt toestel dat hoge vermogens aankan.

Deze kachels en inbouwhaarden op cv zijn in verschillende breedtes te verkrijgen.

Elk toestel is met opties te personaliseren: vast handvat, houtvak (bij de kachels), verschillende kleuren, kader rond de inbouwhaarden en afvoer van de asse via een kelderbuis.

Het aanmaken wordt vergemakkelijkt door de Boost-functie die lucht onder de verbrandingskamer toevoert. De Hydroline toestellen van DDG zijn vlot moduleerbaar tussen 30% en 100%, halen een rendement van meer dan 80% en dragen allemaal energielabel A+, de strengste norm voor uitstoot en rendement. Bovendien zijn de Hydroline kachels en haarden geschikt voor zowel goed geïsoleerde woningen als nieuwbouw en renovatie (EPB-proof).

DDG maakt sinds 1979 kachels en inbouwhaarden die aangesloten worden op centrale verwarming en hout als brandstof hebben. Wie als eigenaar niet afhankelijk wil zijn van externe partijen en factoren voor de verwarming van zijn woning, kiest voor deze comfortabele, duurzame en voordelige manier van verwarmen. Alle toestellen van DDG worden in België geproduceerd en beantwoorden aan de strengste kwaliteitsnormen.

Bron: DDG

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in