Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Vier fantastische camouflagetrucjes

Nobody is perfect. Hetzelfde geldt voor de muren en plafonds in onze woningen. Nieuwbouw of renovatie, een muur is zelden perfect vlak. Ook de verhoudingen in ruimtes liggen niet altijd zoals je ze wilt hebben. Levis onthult enkele trucjes.

1. Muurverf

Als je muren niet vlak zijn, gebruik dan een zo mat mogelijke muurverf – een gesatineerde muurverf zal licht aantrekken en de oneffenheden alleen maar meer doen opvallen. Een extra-matte muurverf daarentegen, doet het tegenovergestelde.

2. Kleurtje

Als je in een kleine ruimte het plafond wit schildert en de muren in een kleurtje, krijg je een trechtergevoel, de muren komen op je af en het plafond lijkt hoger. Als je dezelfde kleur doortrekt op het plafond, zal het niet zo opvallen.

3. Sierlijsten

Er was een reden waarom er vroeger zoveel sierlijsten en plinten gebruikt werden. Ze dienden om alles in verhouding te brengen. Als je vindt dat je muren er te ‘naakt’ of saai uitzien, schilder dan in verhoudingen: voeg een nepplint toe door op de onderkant van je muren een horizontale strook van zo’n 10 à 15 cm in een andere kleur te schilderen. 

4. Kasten

Kasten die té nuttig zijn om buiten te gooien maar het hout ervan is lelijk geworden? Waarom lak je ze niet? Zo krijgen ze een volledig nieuwe look. De voorbereiding is hierbij heel belangrijk: ontvetten, schuren, ontstoffen en vervolgens een grondlaag voor lak. Zo zal de afwerking er écht goed uitzien.

Met dank aan: Levis – Juli 2007 - voor Habitos.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in