Aanbevolen partners

samsung logo
De slaapkamer

De kinderkamer: Veiligheid

Omdat een baby erg kwetsbaar is, moet je bij het inrichten van de babykamer goed op de veiligheid letten.
  • De kinderkamer wordt niet verwarmd met losse kacheltjes of straallampen.
  • Verwarmingsbuizen zijn in de meeste gevallen heet en baby’s grijpgrage vingertjes kunnen zich hier lelijk aan bezeren. Zet daarom het babybedje ver uit de buurt van de verwarming. Je kunt de centrale verwarming veilig afschermen met radiatorbekleding. Voor de scherpe randen en punten van de verwarming zijn speciale beschermhoekjes te koop. Plaats het bed ook niet in de buurt van snoeren, koorden en gordijnen. Je kind kan er dan aan gaan trekken en er in verstrikt raken.
  • Om ongelukken te voorkomen, plaats je in ieder stopcontact een vorm van beveiliging waardoor de gaatjes bedekt zijn.
  • De deuren en ramen zijn befaamd. Vingers er tussen of kind weg terwijl dat niet de bedoeling was. Zorg daarom voor een deurbuffer, –beveiliger of speciale –strip. De deurstrip voorkomt dat de vingers tussen de deur kunnen komen. Zorg dat de deur alleen maar wat verder open kan als u dat wil. Het zelfde geldt voor het dicht vallen van een deur. Voorkom dat met een wig of een speciaal haakje. Soortgelijke maatregelen kan je ook treffen voor de ramen.
  • Voorkom het vallen van trap of balkon met een traphekje van minimaal 75 cm hoog, waarvan de spijlen niet meer dan 4 à 5 centimeter uit elkaar staan. Als je het hekje wilt openen, moet het zo geplaatst zijn dat het naar je toe opent en niet van je af. Want dat is gevaarlijk, ook voor u. Voorkom ook voorwerpen en kleedjes waarover en waardoor men kan uitglijden.
  • Ladenkasten waar het kind zich aan kan optrekken, zijn in de muur verankerd.

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in