Tips voor een gebruiksvriendelijke keuken
Een nieuwe keuken is een behoorlijke investering. Daarom gaat u best niet over één nacht ijs.
Een keuken moet meer zijn dan mooi alleen. Ook bij het praktische gebruiksgemak, de opbergruimte en ergonomie staat u best even stil. Lees onderstaande tips zodat u uw keukenproject goed kan voorbereiden en achteraf geen spijt krijgt.
Werkbladhoogte volgens lichaamslengte
Om rugpijn of verkrampte spieren te vermijden, moet de hoogte van het keukenwerkblad aangepast zijn aan uw lichaamslengte. Daarvoor bestaat een eenvoudige truc. Ga voor het werkblad staan met uw armen in hoek van 90 graden (onderarmen horizontaal boven het werkblad). De afstand tussen de onderarmen en het werkblad van uw keuken moet 12 à 15 cm zijn. Let ook op de diepte van het werkblad. Een werkblad van 70 cm diep is handiger dan één van maar 60 cm diep.
Laden in plaats van legplanken
Bij de lades van Dovy komt de inhoud u tegemoet en krijgt u een volledig overzicht zonder dat u zich moet rekken of op uw knieën moet gaan zitten.
De ideale hoogte van uw vaatwasser
De ideale hoogte voor uw vaatwasser is 120 cm, gemeten vanaf de bovenkant van het toestel. U hoeft dan niet diep door de knieën om de vaat in en uit te laden. En onder de vaatwasser voorziet u een lade voor zaken die u minder frequent nodig hebt.
Ovens op armhoogte
Ovens bevinden zich het best op armhoogte (100-140 cm). Hete schotels kunt u er dan op een veilige manier uithalen zonder u te verbranden of zonder dat u hete schotels boven schouderhoogte moet tillen.