Verlichting

Speciale verlichtingsarmaturen

Lampen en armaturen vind je in allerlei modellen en vormen. Wij selecteerden enkele in het oog springende plafond- en wandarmaturen.

Een draai aan je verlichting

De You-Turn schitterde twee jaar geleden al op de Interieur Design Biënnale. Net als het originele inbouwmodel kun je de nieuwe You-Turns tot 90° kantelen en 350°roteren.Kwestie van ze perfect af te stemmen op hun omgeving. En met een naam als deze hoeft het niet te verwonderen dat You-Turn ontworpen is om ermee te 'spelen', tot de juiste positie gevonden is.

Richtverkoopprijzen van You-Turn On vanaf 228,38 euro excl btw, voor de inbouwversie vanaf 106,68 euro excl btw

Meer info: Delta Light

Opnieuw hip na 40 jaar

Zelfs na 40 jaar is het design van de Square van Axis71 hip. Ontwerper Christophe Gevers herwerkte de wandarmatuur in chroom tot een blinkend object. Strak maar toch een haute couture zoals de ontwerpers het noemen.

Prijs 205 euro (excl btw)

Meer info: Axis71

Mysterieuze maan

Waar vorig jaar Modular met Flat Moon het meest mysterieuze hemellichaam op de markt bracht, presenteert het merk nu een nieuwe, organische editie van Flat Moon in de vorm van een afgerond vierkant of rechthoek. het speciale aan de vormgeving zit in het feit dat niet alleen de hoeken afgerond zijn (verticaal), maar dat ook de zijkanten gebombeerd zijn (horizontaal).
Hierdoor krijg je een zachter volume in samenhang met de afgeronde hoeken.
De armatuur is zowel in een vierkante als rechthoekige vorm beschikbaar.

Prijs: vanaf 995 euro incl btw

Meer info: Modular

3D schaduwen

Innerlight is een driedimensionaal raamwerk dat van betekenis en functie verandert wanneer de lamp is ingeschakeld. Het licht verspreidt zich van binnenuit, waarbij de lamp een verfijnd spel van schaduwen en reflecties oplevert. De lichtbron, bestaande uit twee fluorescentielampen gerangschikt op verschillende niveaus, zorgt voor goede verlichting in elke richting.

Prijs: 454 euro (wit) of 548 euro (bruin) incl btw

Meer info: Foscarini

Grote sfeermaker

De Sphere 7 kent met de 'big' een grote opvolger van 90cm breed. De Sphere is een zevenvoudige pendel maar ook verkrijgbaar als enkelvoudige of drievoudige. De Sphere geeft een zacht licht en is vloeiend. De soft touch geeft een extra zachtheid aan het ontwerp. De ontwerper van dienst is Alain Mommens.

Prijs: 1640 euro excl btw

Meer info
: TossB

Reflecterend licht

De Parábola speelt met het parabool effect om licht te projecteren, terwijl de gebogen reflector in een vierkante frame geïntegreerd zit. Die maakt het mogelijk verschillende sferen en instellingen aan te passen.  De Parábola heeft een spiegel in het midden die de TL-lamp verbergt. De reflecterende eigenschappen dragen bij tot een gevoel van diepte in de ruimte. Het resultaat is een aantrekkelijk samenspel van licht en reflecties.

Prijs: 775 euro excl btw

Meer info: B.lux en Hilite

Wit langs buiten

De Candy is een antwoord op de klassieke lampenkap. Normaal zit de lichtbron aan de binnenkant, de buitenkant is zwart. De Candy draait de rollen om. Candy is standaard in zwarte textuurlak afgewerkt, de diffusor zorgt voor een perfecte lichtspreiding.

Prijs: 596 euro excl btw

Meer info
: Tal
Samenstelling: Kelly Cuypers - september 2012

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in