Verlichting

Modular zet Pipelite in het spotlicht

Internationaal topontwerper Xavier Lust ontwierp voor verlichtingsproducent Modular Lighting Instruments de Pipelite. Dit is een verlichtingsontwerp waarbij de lamp als het ware in de kijker wordt gezet.


Het idee voor Pipelite rijpte al enkele jaren bij Xavier Lust. «Het idee voor de Pipelite ontstond reeds een tiental jaar geleden. Toen al was Modular Lighting Instruments een bedrijf dat mij liet dromen omwille van zijn creativiteit, originaliteit en zijn visie waarin het aanleveren van design verlichtingsconcepten van een hoge kwaliteit centraal staat. Een visie waar ik mij toen al in terug kon vinden, wat resulteerde in het concept van de Pipelite.»

Natuur als inspiratie
Dat het concept vandaag geëvolueerd is naar een concrete uitwerking en een eerste professionele samenwerking tussen Modular en Xavier Lust, bewijst de tijdloosheid. Zoals bij alle Modular Lighting producten staat ook hier weer de combinatie van functionaliteit en schoonheid centraal. De inspiratie voor de Pipelite haalde Xavier Lust zoals voor veel van zijn creaties uit de schoonheid van de natuur en al haar vormen.

Expositie
De visie achter de vorm van de Pipelite werd bepaald door naaktheid en transparantie. De Pipelite werd immers dusdanig gecreëerd als was het een expositie van een lamp binnen een toestel. Ook de keuze voor – en de ode aan – de par20 lamp draagt hiertoe bij.
Haar gefaceteerde lichthals wordt binnenin het toestel immers sterk geaccentueerd. De lichtspeling wordt verder ook benadrukt door de hoogglanslak dat op zijn beurt voor een zekere spanning zorgt met het inox bovenstukje. De keuzemogelijkheid van de reflector van de par20 lamp zorgt er bovendien voor dat verschillende lichteffecten kunnen bekomen worden.

Afwerking
De wijze waarop Pipelite aan de wand bevestigd wordt is een toonbeeld van de gedetailleerde productafwerking. Er is geen enkele vijs waarneembaar, aangezien het toestel van binnenuit wordt vastgezet.

Pipelite is verkrijgbaar in glanzend zwart, rood en wit en wordt
standaard in 10, 20 en 30cm uitgevoerd.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in