Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Slecht weer? Klustijd!

Buiten blijft het regenen en slecht weer. Wat kun je dan doen? Verven en andere klussen in huis, is het antwoord. Verfwinkels en doe-hetzelfzaken beleven gouden tijden. Kathleen Geerinck van de Colora-vestiging in het Oost-Vlaamse Melsele en Marketingdirecteur Werner Van Gansbeke van Gamma getuigen.
Volgens Geerinck willen thuisblijvers de verveling verdrijven door te klussen in huis. "Ik kreeg onlangs een koppel in de winkel. Vakantie, kinderen op kamp, maar geen weer om fietstochtjes te maken. Dus wilden ze de slaapkamers van de kinderen opfrissen, als verrassing."

Iets positief doen

"Ik merk dat onze klanten ondanks het slechte weer iets positiefs willen doen en hun plezier in iets anders zoeken. Ze beslissen heel impulsief. De klusjes zijn meestal niet gepland. In de zomer wordt normaal gezien meer buitenwerk uitgevoerd, maar dat is tot nu toe niet het geval. Het verven verplaatst zich naar binnen."

Geen tuinseizoen

Ook doe-het-zelfketen Gamma kan positieve cijfers voorleggen. Marketingdirecteur Werner Van Gansbeke: "Vorige week was zeer goed. Onze omzet lag 15 procent hoger dan dezelfde week vorig jaar. Het tuinseizoen is door het regenweer veel trager op gang gekomen, maar in de cijfers is die vertraging nu weggewerkt. Dus ik denk wel dat er veel wordt geklust en geverfd. Door de crisis merken we sowieso dat mensen proberen zelf meer te klussen thuis."

Bron
: Het Belang van Limburg

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in