Decoratie

Pinteresting: Thomas Murphy

Thomas Murphy is een Pinteresting iemand. De naam zegt jou misschien niets, maar als we jou vertellen dat deze 35-jarige Amerikaan uit Brooklyn meer dan 1 miljoen volgers op Pinterest heeft, dan gaan je wenkbrauwen vast omhoog. Wij laten je kennis maken met deze creatieve designer.

Identikit Thomas Murphy - The Real Murphy  
 
 • Naam: Thomas Murphy
 • Leeftijd: 35
 • Woon/werkplek: woont in Brooklyn/werkt in Manhattan (NYC )
 • Job & Hobby’s: Grafisch ontwerper, fotograaf, maker, verzamelaar
 • Naam op Pinterest:
  The Real Murphy 
 • Eigen website:
  Blood and Champagne
 • Op Pinterest sinds? 
  November 2010

Hoe heb je Pinterest leren kennen?

Ik gebruik Pinterest sinds november 2010, toen de site enkel nog maar in een bètaversie bestond. In die periode stond ik op het punt om samen met mijn vriendin te verhuizen naar een nieuwe woning. Pinterest bleek toen een geweldig medium om foto’s van inspirerende interieurs te verzamelen.

Als ontwerper gebruik ik Pinterest ook als bron van inspiratie en research. En omdat ik verschillende computers gebruik, thuis en op het werk, is Pinterest ook gewoon heel handig: ik kan vanaf elke computer waar dan ook in mijn bestanden – boards – met beelden. En collega’s en vrienden kunnen er ook aan.

Wat pin je en waarom?

Ik hou er van om het werk van andere creatieve mensen te delen met vrienden en volgers. Terwijl ik research doe voor mijn werk, pin ik veel dingen voor mannen. Maar eigenlijk pin ik het vaakst interieurs. Als ik onbekende designers ontdekt of ambachtslui die iets moois gemaakt hebben, dan pin ik graag foto’s van hun realisaties om hen meer aandacht te bezorgen. Iets dat niet overeenstemt met mijn smaak voor esthetiek zal ik niet pinnen.

Wat is je lievelingspin?

Ik heb al meer dan 7 000 foto’s gepind, dus het is erg moeilijk om daaruit mijn favoriet te kiezen!

Je lievelingsboard?

Mijn eigen favoriete board is S P A C E S, waarop ik vooral mooie interieurs pin.
 

Aanrader op Pinterest?

Een heel inspirerend Pinterest-board is Interiors van Katty Schiebeck.   

Leuke websites op Pinterest?

Er zijn zoveel leuke mensen die geweldige dingen pinnen! Om inspiratie op te doen is Pinterest dan ook dé plaats op het internet. Je hoeft bijna nergens anders meer te kijken. Eens je iemand volgt wiens stijl je leuk vindt, kun je oneindig veel Pinterest-gebruikers ontdekken met jouw smaak of stijl.

Als je niet op Pinterest actief bent, dan…

… werk ik voor een groot kledingmerk in Manhattan, New York. Ik ontwerp grafische beelden en bedenk voor elk seizoen concepten voor de kledingcollecties. Tijdens het weekend bezoek ik graag vlooienmarkten en antiekwinkels om dingen voor mezelf te zoeken. Of om vondsten te doen voor enkele vintagewinkels waarvoor ik werk. Ik werk ook samen met interieurontwerpers en – als mensen me dat vragen – ga ik voor hen op zoek naar vintage meubels en voorwerpen.

Opvallend op Pinterest

De moodboards van onze collega's van Interieur in Nederland geven heel goed de sfeer weer van de populaire interieurstijlen bij onze noorderburen. Veel interieurs in 'off whites' en met een duidelijke Scandinavische invloed.
Veel plezier er mee!

Auteur: Gretel Kerkhofs - april 2013

Pinteresting - interessant op Pinterest
In de rubriek Pinteresting laten we je het beste van Pinterest zien, wat betreft interieur en architectuur. Pinteresting is een van de snelst groeiende sociale netwerksites, waar je moodboards samenstelt met mooie foto's die je op allerlei websites vindt. We geven in deze nieuwe rubriek het woord aan een 'pinteresting' iemand en we stellen (p)interessante vondsten aan je voor.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in