Decoratie

Pinteresting: Christophe 'Pietinthemood' Verbeke

Interieurontwerper, feestdecorateur en eigenaar van interieurwinkel PIET moodshop, Christophe Verbeke beschouwt zijn moodboards op Pinterest als een verlengstuk van zijn werk en passie. “Ik laat er zien wat ik mooi vind en welke producten er in mijn winkel te koop zijn. Zo bouw ik een virtuele band op met mijn volgers. Op Pinterest vind ik ook veel inspiratie, bijvoorbeeld voor de verbouwing van mijn huis.” Maak kennis met deze 34-jarige Pinteresting Gentenaar.

Identikit Christophe 'Pietinthemood' Verbeke
 
 • Naam: Christophe Verbeke
 • Leeftijd: 34 jaar
 • Woon- & werkplek: Gent
 • Job: Event Decorator, Interior Designer & Owner
  PIET moodshop Gent
 • Hobby's: al lopend het hoofd leegmaken, eten met vrienden, dansen, reizen, ...
 • Naam op Pinterest:
  Pietinthemood
 • Op Pinterest sinds? April 2012

Hoe heb je Pinterest ontdekt?

Ik ben nogal actief op verschillende social media, zoals Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare en Vine. Ik zag dan ook regelmatig iets passeren over de toen nieuwe hype, die volledig op mijn lijf bleek geschreven. Ik ben namelijk geen schrijver en heb af en toe moeite om me uit te drukken in 140 karakters. Mezelf omschrijven aan de hand van foto’s was dus een ideaal medium.

Waarom pin je?

Voor mezelf en dan vooral om inspiratie op te doen. Ik bereid op dit moment verbouwingen in mijn huis voor en check Pinterest regelmatig voor ideeën qua materialen en architecturale vormen.

Ik wil ook constant op de hoogte blijven van de nieuwste trends. Ik merk een groot verschil tussen de resultaten, als je een zoekopdracht ingeeft in Google Images of op Pinterest. Ik heb het gevoel dat de resultaten bij Pinterest meer aanleunen bij mij leefwereld.

Ik pin ook voor anderen. Om mijn volgers de nieuwe collecties in de shop te tonen, om ze te tonen wat mijn interesses zijn binnen mijn professionele leefwereld, maar ook waar ik privé van hou. Het is leuk om ook voor hen een inspiratiebron te zijn.

Wat pin je?

Alle producten die nieuw binnenkomen in de winkel krijgen een plaatsje op het board ‘PIET MOODSHOP’ zodat mijn volgers kunnen zien wat mijn collectie is. Alles wat ik aankoop voor de winkel is ook wat ik persoonlijk mooi vind en privé zou willen aankopen.

Daaruit volgt het board ‘my Style’ waar ik alles op pin wat ik mooi vind qua kledij, haarsnit, enz… zodat de mensen zich kunnen voorstellen wie ik ben. Want Pinterest is uiteindelijk een reflectie van wat ik doe en waar ik van hou. Als ze zich met mij kunnen vereenzelvigen bouw je een soort virtuele band op.

Ik deel gewoon mijn interesses, op het gebied van interieur, archtiectuur, events, design, trends, looks, … Ik heb bijvoorbeeld ook een ‘secret board’ dat ik maak samen met een trouwkoppel waarop we al onze ideeën voor hun trouwfeest pinnen, héél spannend en een super plezante voorbereiding.

Wat is je eigen lievelingspin?

Als ik uit die kleine selectie een foto moet kiezen is het een foto van een horloge dat ik enkele maanden geleden heb gekocht via internet, een slow watch. Dit horloge heeft 1 wijzer en een volledige dag van 24 uur is één cirkelbeweging. Ik ben een erg stipte persoon en alles loopt bij mij altijd erg gestructureerd. Dit horloge is een eerste stap om hun visie ‘Slow is not a speed, it’s a mindset that most of us somehow lost. Let’s make time to bring slow back into our life’ toe te laten in mijn leven.

Je lievelingsboard?

Mijn lievelingsboard is ongetwijfeld Interior Decorations. Interieur is mijn passie. En omdat ik van plan ben te verbouwen komt zo een moodboard goed van pas.

Welk board van een andere Pinterester raad je aan?

Zelf pin ik niet zoveel quotes maar ik vind het wel fijn om tussen alle foto’s door af en toe eens een leuke tekst te zien passeren. Daarom vind ik Quotes zo leuk. Sommige quotes brengen spontaan een lach op mijn gezicht, andere geven moed en inspiratie.

Welke foto is je absolute favoriet op Pinterest?

Hiervoor heb ik gewoon 3 kernwoorden ingetypt in de zoekfunctie: friends, dinner, beach. Pinterest betekent ook soms wegdromen. Ik eet super graag, dit in combinatie met mijn vrienden op een super locatie aan het water. Van foto’s zoals deze word ik gelukkig.

Op welke sites vind je altijd wel wat om te pinnen?

Remodelista en dezeen.

Ontdekt op Pinterest

Dit ontdekten we de afgelopen weken op Pinterest:
 

Auteur: Gretel Kerkhofs - augustus 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in