Decoratie

Pinteresting: Dagmara Stozek

De Belgische Dagmara Stozek is een internetverslaafde. Niet gek dat ze dus al vrij vroeg op Pinterest stootte en hier in België een van de ‘early adaptors’ was. Ze pint alles wat ze mooi vindt en gebruikt haar pins ook om inspiratie op te doen voor haar werk als grafisch vormgever.

Identikit Dagmara Stozek
 
  • Naam: Dagmara Stozek
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Woon- & werkplek: Mechelen
  • Job: freelance vormgever en ‘mooimaker’
  • Website: Dagmara Stozek en blog
  • Hobby's: Mijn werk is mijn hobby! Ik hou van mooie dingen en creëer graag mooie dingen voor mezelf en voor anderen.
  • Naam op Pinterest: 
    Dagmara Stozek
  • Op Pinterest sinds? 2010

Hoe heb je Pinterest leren kennen?

"Ik kwam, als internetverslaafde, via een blog de URL van Pinterest tegen. Dat is nu ongeveer drie jaar geleden. In het prille begin moest je uitgenodigd worden om te mogen pinnen. Ik was dolgelukkig toen ik zo'n uitnodiging beet had! Een nieuw manier van surfen op het internet ging voor me open.

Ik pin, omdat het gemakkelijk is om zo beelden, links, muziekfragmenten bij te houden en terug te vinden.

Anderzijds pin ik ook om inspiratie op te doen en op de hoogte te blijven van trends. En ik pin omdat ik het super fijn vind en ik er - denk ik - ook een beetje verslaafd aan ben, haha!

Wat pin je en waarom?

Ik pin ongeveer alles dat me intrigeert en inspireert of omdat ik nodig heb voor mijn professioneel leven. Zoals het bord "fonts": Dit is een pinbord waar ik websites op pin met interessante lettertypes, die ik dan later raadpleeg als ik met een grafische opdracht bezig ben. Of ik pin outfits van andere personen omdat ik deze heel mooi vind. En als ik dan ’s ochtends eens niet weet wat aandoen, kijk ik naar mijn pinbord "style" om inspiratie op te doen. Pinterest voor mij is een soort visueel en virtueel scrapbook.

Wat pin je niet?

Ik pin niets dat ik niet mooi vind. Als het beeld of de foto niet mooi is, valt mijn interesse weg. Misschien is dat ook eigen aan mijn generatie? Tegenwoordig is esthetiek zeer belangrijk, een huisstijl voor een koffiebar bijvoorbeeld moet mooi gevonden worden door anderen om populairder te zijn als die andere. Bloggers nemen heel bewust een foto en bewerken die om hem nog mooier te maken. Alles draait om de esthetiek. En dat is iets dat je heel hard merkt op Pinterest. Je beeld moet mooi zijn, anders zullen andere mensen deze niet pinnen.

Wat is je eigen lievelingspin?

"Daar kan ik echt niet op antwoorden. Ik heb geen lievelingspin. Als ik erover nadenk, komen er 100 beelden in mijn hoofd tevoorschijn.

Je lievelingsboard (van je eigen boards)?

Misschien is het pinbord “pretty” wel mijn favoriet. Het is een mengelmoes van alles wat ik mooi vind, maar alle beelden hebben iets romantisch of vrouwelijks."

Welke andere Pinterester vind je subliem?

"Ik heb een paar pinteresters, die ik subliem vind en die ik persoonlijk ook ken. Ik repin hen ook meestal omdat we hetzelfde gevoel voor esthetiek hebben. Maar tegelijkertijd pinnen zij bijvoorbeeld totaal verschillende dingen dan ik: Loes Van Look, Julie WijckmansFantina VBElke Spelters en Stephanie Duval."

Op welke sites vind je altijd wel wat om te pinnen?

"Ik pin heel vaak beelden van verschillende Tumblr-pagina’s, die ik volg. Ook van blogs en van portfoliowebsites zoals dribble en behance."

Wat doe je als je niet op Pinterest actief bent?

"Werken aan mijn eigen opdrachten voor werkgevers. Ik ben een freelance vormgever, ik ontwerp huisstijlen, tafeldecoratie + uitnodigingen, websites, ... . Ik fotografeer ook naast het ontwerpen. Mijn dagelijks leven draait 24 uur op 24 om esthetiek, ik ben heel de dag bezig met iets moois te maken. Vandaar ook dat ik zo gelukkig ben met mijn job. Ik mag mooie ontwerpen maken voor anderen en zij worden gelukkig ervan want ze hebben bijvoorbeeld een mooie huisstijl voor hun restaurant."

Auteur: Gretel Kerkhofs - september 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in