Decoratie

Miami Pad: modern met een vleugje vintage

Naar maandelijkse gewoonte bespreekt Elfya Van Muylem voor Habitos één van haar restylingprojecten. Ditmaal een flat in Miami.

Het leuke aan dit appartement zijn de grote vensters, het vele licht en de marmeren vloer. Elementen die automatisch voor een ruim en open effect zorgen. Toch wilden we een interieur creëren dat niet steriel of streng aanvoelt.

Om een juiste balans te creëren tussen modern, open en gezellig, kozen we voor een paar licht houten meubelstukken zoals de tafel en het tv-kastje gebaseerd op de Zweedse stijl. De combinatie van de rechte en simpele lijnen en het blonde hout zorgt voor een eigentijds gevoel dat toch warm aanvoelt.

Zuinig met hout

Hou rekening met de omgeving waar de woning gelegen is. Aangezien dit appartement in Miami ligt en geen chalet is in een bos, zijn we zuinig omgesprongen met hout. Net genoeg om een te koude sfeer weg te werken.

De basiskleur voor de muren is een roomkleur. De donkerbruine en oranje kussens zijn geïnspireerd op de vintagestijl die terugkomt in de heel comfortabele ligstoel. Deze doet ons overigens denken aan een ‘business class seat’ in een vliegtuig uit de jaren ‘70.

Om het interieur een trendy en jonge uitstraling te geven, kozen we voor speelse details zoals de chroom accessores en de “Kiki De Montparnasse” vaas bij Jonathan Adler.

Kopen

Hoe verkrijg je deze look met vergelijkbaar meubilair te verkrijgen in België en Nederland?

Auteur: Elfya Van Muylem – Home Refiner – September 2007 – voor Habitos.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in