Verlichting

Niko pakt uit met een online tool voor ‘Dimmer’-advies

Niko lanceert ‘Dimmer-zoeker’, een nieuwe online tool die zowel consument als installateur helpt bij het kiezen van de juiste dimmer. De handige Niko tool wijst je via een eenvoudig menu in enkele stappen de weg naar de correcte lamp voor een dimmer of de optimale dimmer voor een dimbare lamp.


De lampenmarkt onderging de voorbije jaren een enorme verandering. Het rijk van de gloeilamp is uit. Energiezuinige en budgetvriendelijke spaar- en ledlampen kennen een duidelijke opmars. “Door deze veranderingen in de markt stoot de consument te vaak op problemen met het dimmen van nieuwe lampen. Hij stelt zich dan ook de vraag welke dimmer er geschikt is voor welke type lamp of omgekeerd. Om op deze nood in de markt in te spelen lanceren wij de nieuwe online ‘Dimmer-zoeker’”, vertelt Toon Plompen, productmanager bij Niko.


Overzicht van dimmers

Met deze handige tool kan iedereen in alle eenvoud advies inwinnen zonder zich te verplaatsen. Via een stappenplan kies je je lampentype, selecteer je de lampspanning, het vermogen en het aantal lampen dat je wilt dimmen. Vervolgens krijg je een overzicht van de dimmers die passen bij jouw verlichting. Omgekeerd kan je dan weer heel simpel aanklikken welke dimmer je in huis hebt. De tool geeft dan aan welke lampen je kunt gebruiken.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in