Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Metamorfose in één dag

Deze lentemaanden vormen de ideale periode om je woning door middel van een simpel laagje nieuwe verf een heel nieuw elan te geven. Laat je daarbij leiden door de zonnestralen, en durf gerust met kleuren te werken die van de muur spatten. Het resultaat zal je versteld doen staan. Wie nog wat onzeker is, kan altijd een beroep doen op een van de dertig kleurenadviseurs van Levis.


Persoonlijk advies

Verfbedrijf Levis werkt exclusief samen met dertig kleurenadviseurs. De meeste zijn colorist of interieurarchitect. Allemaal kregen ze een gerichte opleiding bij Levis. Gewapend met stalen uit het Levis-assortiment en een collageboek met foto’s, stukjes papier in verschillende kleuren en texturen komt de kleuradviseur bij je langs. Je kunt advies vragen voor één kamer of voor je hele huis. Een huisbezoek kost 100 euro voor het eerste uur en 85 euro voor elk bijkomend uur. Van de kleurenadviseur krijg je een waardebon van 50 euro bij aankoop van minimaal 300 euro aan Levis-verf. Boek je persoonlijk kleuradvies via 0800/24.111, of surf naar Levis voor meer informatie.


Metamorfose van een slaapkamer

Ook Marie vroeg raad aan een kleurenadviseur. Het resultaat? Een glamoureuze slaapkamer met een gouden randje. Marie: “Ik vond mijn kamer te braaf ogen, en miste een likje glamour. Omdat ik gek ben op de boudoirstijl zocht ik het in bordeaux en paarse tinten. Kleurenadviseur Annick liet me kennismaken met een verrassende kleurcombinatie: Bosanemoon in contrast met koud wit. Dat laatste was volgens haar nodig om het geheel niet te zwaar te maken. Bovendien komt de luxueuze kleur zo meer in de spotlights te staan. Voor de details, zoals mijn fotokaders en de vlinderstoel, had ze een prachtig metallic goud in gedachten.”
Marie is zeer te spreken over het resultaat. “Mijn slaapkamer is prachtig! Overdag verrassend stylish, ’s avonds glamoureus én warm. De oude knipselwand hebben we vervangen door een nieuwe met alleen maar knipsels en foto’s in zwart-wit. Dat sluit mooi aan bij de witte muur. En de gouden details maken het écht af. Helemaal wat ik voor ogen had...”
De gebruikte kleuren in dit voorbeeld zijn Bosanemoon (Ambiance Mix Collection Wildflowers), Gold (Ambiance Mur Metallic Collection) en Pure (Ambiance Whites Collection).


Keuken als eyecatcher

Marian heeft er meer dan een jaar boordevol verbouwingswerken op zitten. Hoog tijd om haar woning kleur te geven. Marian: “Mijn keuken moet een blikvanger worden. Hier wordt volop geleefd, en daarom mogen de kleuren gerust knallen. Ik speelde al langer met het idee om een muur felgroen te schilderen. Voor de keukenkasten wilde ik een kleur die aansluit bij de donkergrijze tegels. Kleurenadviseur Annick toonde me het gedurfde Emerald-groen uit de nieuwe Easychic-collectie. Om die knalkleur wat te temperen, zouden we de muur ertegenover een laagje gebroken wit geven. Ook een wit kader rond het raam zou voor meer rust zorgen. Voor de kastjes kozen we Black Diamond, een stijlvol donkergrijs.”
“De combinatie van felgroen en donkergrijs is gewaagd en apart. Maar ze is wél geknipt voor een bruisende plek als de keuken. De kastjes vormen nu één geheel met de vloer. Een prachtresultaat!”
Als kleuren werd in dit voorbeeld gekozen voor Emerald (Ambiance Mix Collection Easychic), Black (Ambiance Mix Collection Easychic) en Diamond (Ambiance Mix Collection Art Nouveau).


Verftip

De kleurenadviseur geeft tot slot ook nog enkele algemene verftips mee. “Maak dat de te verven muren op voorhand grond ontkorreld en ontstof zijn. Eventuele gaten moeten bijgeplameuurd worden. Behandel de muur vervolgens met Ambiance Murprimer. Breng daarna met een muurverfrol twee lagen Ambiance Mur Satin aan. Voor de randen en moeilijk bereikbare plaatsen gebruik je een langharige borstel. Kastjes of vlakken in MDF moeten eerst ontvet worden met een synthetische thinner. Schuur ze vervolgens licht op en ontstof. Breng een laag Ambiance Lakprimer aan en schuur opnieuw lichtjes op. Breng ten slotte twee lagen Ambiance Lak Satin aan.

 

Bron: Levis

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in