Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

De kleur grijs in het interieur

Met de kleur grijs krijg je een minimalistisch en tijdloos interieur. Bij grijs denk je misschien al snel aan een koud gevoel, maar niets is minder waar. Grijs is in het interieur een erg rijke kleur.

Grijs kent twee facetten: een koud en een warm. Probeer uit te maken of je een koud of een warm gevoel in je interieur wenst, want het heeft gevolgen voor de uitstraling van de ruimte. Warme grijze tinten verzachten, terwijl koude, grijze tinten de naastliggende kleuren of vormen pittiger maken.

Neutrale kleur

Grijs is een neutrale kleur, die zeer hedendaags oogt en je minimalistisch kunt gebruiken. Naargelang de uitgekozen grijze tint, die je kiest (bijvoorbeeld antraciet), krijg je een zeer strakke en sterke combinatie. Tracht grijs te combineren met andere kleuren, want louter grijs kan in een land met veel bewolking zeer triest en koud overkomen. In een hedendaags interieur kun je gemakkelijk een koud middelgrijs met fuchsia, mosterdgeel, mojitogroen of zelfs met rood combineren. In een klassieker interieur is de combinatie grijs en wit een ideale match.

Het is wel niet eenvoudig om het juiste grijs te kiezen in combinatie met andere kleuren of materialen. Grijs is een zeer leuke kleur om mee te werken, maar vraagt veel aandacht.


Grijs in de leefruimte

Gebruik grijs enkel in ruimtes waar er veel lichtinval is. De leefruimte, de keuken en de eethoek komen dus in aanmerking. In een doorgang is grijs geen goed idee, want daar krijg je snel een grijs en grauw gevoel. De stelregel is: zolang grijs genoeg licht krijgt, mag/moet je niet twijfelen. 


Met dank aan: Gjulijeta Berisha, Color Manager bij Akzo Nobel


Auteur: Daan Slingers - maart 2012

 

Meer kleuren


Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in