Verlichting

Lampen in het licht gezet

Wie verlichtingsarmaturen kiest, probeert hierin zijn of haar eigen smaak te vinden. Sommigen gaan zelfs een stapje verder en durven een statement maken in de verlichting die ze kiezen.
In dat geval zijn de nieuwe lampen van ontwerpsters Sarah Olaerts en Anouk Jonkmans echte aanraders.


SO 1
Sarah Olaerts lanceerde op Interluce in Milaan haar Lamp SO 1. Het eerdere succes van haar designobjecten – waaronder de series Lite-3 en FUN-seats, stimuleerde de jonge architect-designer tot het herontdekken van de basisvorm van de lamp in een opmerkelijke schaalvergroting, met name een PE-uitvoering van ± 1,40 meter.
De vorm kan dankzij de geïntegreerde led-verlichting van kleur wisselen.
De Limburgse Sarah Olaerts er in geslaagd om met de reeks SO1 ( so-one ) zowel een lichtobject in de ruimte als een functioneel lichttoestel te ontwikkelen dat een uniek beeld kan geven aan ieder interieur of in de tuin.
De SO1 is, in verschillende kleuren, als buitenverlichting eveneens verkrijgbaar met een bijhorende verlichtingspaal.


Planet
De Planet van Anouk Jonkmans laat toe je eigen zonnestelsel te creëren. Je hebt zelfs de keuze om een dag- of nachtervaring in te stellen. De nachtsituatie geeft een zacht licht door de planten dankzij een geïntegreeerde PL-lamp.
De dagsituatie wordt opgeroepen door een sterkere lichtbron die refereert aan de zon.
Met een diameter van 250 mm en een hoogte van 1650 mm kan deze lamp in alle interieurs geplaatst worden. De Planet is verkrijgbaar in drie kleuren: zilver, goud en grijs met een matte of blinkende vernis.

Voor meer inlichtingen: Edendesign.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in