Aanbevolen partners

Logo DRU
Kachels en haarden

Koopgids: haarden en kachels

De avonden worden almaar kouder, geen wonder dat je nadenkt over een kachel of een haard. Zoek je nog een beetje inspiratie? Dan helpt de Habitos.be-redactie je alvast op weg met deze juweeltjes van kachels en haarden.

Stûv - microMega

Met deze innovatie geeft Stûv een aangepast antwoord op het vaak voorkomende probleem van oververwarming met haardvuren. Een haard is immers moeilijk regelbaar eenmaal hij op volle kracht brandt. Daarom is het belangrijk dat het rendement van de haard aangepast is aan de ruimte die hij moet verwarmen. De microMega is volledig integreerbaar door inbouw, met kasten of losstaand tegen de wand met een mantel.

Prijs
: vanaf 3 910 euro excl btw (*)

Meer info: Stuv

Ensign - tegelkachel

Deze effen tegelkachel kun je eventueel elektronisch regelen. Hij kan uitgerust worden met automatische pelletverbranding maar ook te stoken met houtblokken. De tegels zorgen ervoor dat de warmte langzaam maar lange tijd aan de ruimte wordt afgegeven.

Prijs vanaf 9 400 euro excl 6 of 21% btw (*)

Meer info: Ensign tegelkachels

DDG - Eco Planus

De inbouwhaard Eco Planus kan op de centrale verwarming worden aangesloten, branden op de ecologische en hernieuwbare brandstof hout en leveren voldoende vermogen voor de verwarming van heel de woning. Naast de uitvoering in standaard antraciet grijs wordt ook de mogelijkheid geboden om te kiezen uit een palet van een tiental hittebestendige kleuren.

Prijs: vanaf 4 187 euro excl btw (*)

Meer info: DDG

Flam - Terra

De gasinbouwhaard 'Terra' behaalt een rendement tot 87 procent. Zonder uit het muurvlak te springen, wordt er lucht uit de ruimte gezogen via een slechts één centimeter breed voegje tussen frontglas en pleisterrand. Je kunt kiezen tussen een hoekmodel of panoramamodel. De unieke en originele keramische bodembedekking ‘Dry River Bed’ krijgt er een broertje in witte keramiek bij: ’Sliced’.

Prijs in standaarduitvoering is 2 998,5 euro excl btw, de optie voor de sliced bodembedekking bedraagt 300 euro excl btw (*)

Meer info: Flam

Tulp – B-fire 100

De gashaard is voorzien van een dubbele brander die het vlammenspel erg realistisch maakt. De houtstammen versterken dat effect. De twee branders kun je afzonderlijk gebruiken: de voorste brander voor een sfeervol haardvuur, de achterste om hoge vlammen op te wekken.

Prijs: 3 780 euro excl btw (*)

Meer info: Tulp

Saey – Emil IV

De Emil IV is een houtkachel met accumulatiestenen. De stenen nemen tijdens het branden de warmte op en geven deze achteraf langzaam opnieuw af – zelfs lang nadat de kachel uitgedoofd is. Hierdoor geniet je van een langdurige en comfortabele warmte.

Prijs: 2 645 euro excl btw (*)

Meer info
: Saey

Kal-Fire - Heat Pure 90

De grootste blikvanger van deze haard is de indrukwekkende eendelige, gebogen en naadloze glasruit, die met een oppervlakte van 6 920 vierkante centimeter meteen de grootste 3-zijdige glasruit op de markt is. Binnenin regelt een ingebouwde spaarthermostaat automatisch de verbrandingslucht en zorgt eveneens voor een gemakkelijke opstart van de houthaard. De liftdeur laat zich, onder meer door een losse handgreep, heel eenvoudig openen en naar voren schuiven.

Prijs: 5 295 euro excl btw (*)

Meer info: Kal-Fire

Wiking - Miro

De Wiking Miro houtkachel is een eenvoudige maar elegante houtkachel zonder overbodige details. De strakke en rechte lijnen lopen van onder naar boven door. Dankzij de grote glazen deur en de ramen aan de zijkant, kun je ten volle genieten van het vuur dat mensen al millennia lang fascineert. De verbrandingskamer ligt hoog, waardoor je vanuit de hele ruimte van de vlammen kunt genieten. Het handvat is stijlvol in de onderzijde van de deur verwerkt. De Miro 1 en Miro 3 houtkachels kunnen op de vloer gemonteerd worden. Miro 1 kun je eveneens ophangen aan de muur.

Prijs Miro 1: 1700 euro, Miro 3 aan 1 860 euro (*)

Meer info: Wiking
Samenstelling: Kelly Cuypers - oktober 2012

*Prijzen indicatief

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in