Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Kleurenadviseur: 4 tips voor een unieke kinderkamer

De slaapkamer van je kind moet een ruimte zijn waarin je spruit zich goed en veilig voelt. Kinderen willen een kamer die hun verbeelding prikkelt, een plek die ze trots aan hun vrienden kunnen tonen. Je wilt jouw kind vast een buitengewone kamer bezorgen, maar wat als de inspiratie ver te zoeken is? Enkele tips voor een unieke kinderkamer.

Babykamer

Hou je van wit en heeft de babykamer voorlopig nog wat weg van een koel winterpaleis? Sabine volgde de raad op van Levis-kleuradviseur Annick. Enkele fleurige bollen op de muur gaven de kamer een vrolijke en opgewekte toets, zonder afbreuk te doen aan de algemene stijl in huis.

Vertrekken uit een favoriet object in de kamer is altijd een winner. Zo haalden Sabine en Annick inspiratie uit een bont bolletjestapijt.

Dreumes

In De Kringwinkel vind je heel wat unieke interieurspullen. Die zou je anders misschien laten staan, maar ze kunnen zich ontpoppen tot echte schatten als je ze van een likje verf voorziet. Klaar vond voor geen geld dit kastje en liet op de Levis-menglachine het perfecte groen mixen. Ze nam een bekertje mee dat ze eerder al in De Kringwinkel had gevonden en de muntgroene tint werd minutieus nagemaakt.

Op vraag van dochtertje Lux kleefde Klaar op de plankjes binnenin nog roze vichyruitjes. Van afgedankt kastje naar pastel-pronkstuk!

Wedden dat geen ander kindje hetzelfde heeft?

Kleuter

Het kan nog creatiever wanneer je de spullen van op zolder een compleet nieuwe functie geeft. Het hartverscheurend afscheid in het containerpark wordt je bespaard wanneer je je 'oude rommel' recycleert. In deze kinderkamer schopte een oud laddertje het tot origineel tijdschriftenrek.

Puber

Maakt jouw kind het stereotype van wispelturige puber helemaal waar? Wisselen humeurige buien en hyperkinetische aanvallen elkaar af? In plaats van je tiener z'n gemoedsgesteldheid te proberen verbouwen, zorg je beter voor een kamer waar hij zijn energie kwijt kan. Verf een muur volledig in schoolbordverf. Op zo'n wand is hij wel even bezig, zonder de rest van de kamer van een laagje chaos te voorzien. Net zoals een puber zal die muur er elke dag anders uitzien. Vergeet niet van de mooiste creaties foto's te maken. Tablo-verf is in alle kleuren te verkrijgen op de Levis mengmachine.

Auteur: Isabelle De Ganck – Levis – Akzo Nobel

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in