Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Kleurenadviseur: 3 kleine ruimtes geverfd in één weekend

Weg met dat saai toilet, die donkere hal of dat trieste washok! Met een likje verf maak je ze in een mum van tijd fris en vrolijk. Een vrij weekend? Ga ervoor! Karlien, Nancy en Geert gingen alvast samen met hun kleurenadviseur de uitdaging aan. Kleine kamertjes, groots resultaat!

De wc van Karlien - 10u

Karlien: "Door met onze kleuradviseur te praten over de kleuren voor onze woonkamer - taupe en felgroen - kwamen we uit op de kleuren voor het toilet. Omdat het belangrijk is om rekening te houden met de kleur van de vloer en de lichtinval, kozen we voor de kleuren Aardbruin en Linde. De donkerste kleur kwam op de achterwand, als voortzetting van de tegels en loopt door op het plafond. Het klinkt wat vreemd, maar wij zijn blij als we op de pot zitten!"

Gebruikte kleuren:

  • Aardbruin 
  • Linde

Deze twee kleuren komen uit de Ambiance Mix Collection Au Naturel.

Let's colour!

Ontkorrel en ontstof de muren. Plamuur eventueel bij. Na een laag Ambiance Mur Primer, breng je twee lagen Ambiance Mur Extra Mat aan. Schilder eerst de lichte muur. Voor randen en hoeken gebruik je een langharige borstel.

De hal van Nancy - 12u

Nancy: "Hoewel we al vier jaar in onze nieuwbouw wonen, was het er nog niet van gekomen om de muren in de hal te schilderen. We wilden 'iets' doen met aardetinten. Onze kleuradviseur koos voor Real Greige als warme basis, en vulde die aan met het frisse Full Mustard en het fellere Mild Mustard. We zouden er zelf nooit op gekomen zijn, maar we zijn supertevreden. Mijn man maakte zelfs een bijpassende kapstok om het helemaal af te maken. Thuiskomen en je jas ophangen was nog nooit zo gezellig!"   

Gebruikte kleuren

  • Full Mustard
  • Mild Mustard
  • Real Greige

Deze drie kleuren komen uit de Artitude collectie. Deze collectie is enkel verkrijgbaar in met zorg geselecteerde decoratiezaken.

Let's colour!

Ontkorrel en ontstof de muren. Plamuur eventueel bij. Start met een laag Levis Mur & Plafond en breng daar twee lagen Artitude Muurverf Extra Mat over aan. Werk kleur per kleur en plak je muren goed af. Voor randen en hoeken gebruik je een langharige borstel.

Het washok van Geert - 10u

Geert: "Ons huis dateert uit de jaren 50 en is bewust in die tijdgeest ingericht. Onze kleuradviseur haalde haar inspiratie dan ook uit de typische fiftieskast uit ons washok. We schilderden deurtjes afwisselend in Explosie, Pepermunt, Scheerwol en Basalt. Voor de omlijning kozen we zwart, waardoor de kleuren nog meer tot hun recht komen. In ons vroeger zo saaie washok wordt nu zelfs af en toe een wasje extra gedraaid..."

Gebruikte kleuren

Voor de muur:

  • Scheerwol uit de Ambiance Mix Collection HomeMade

Voor de kast:

  • Basalt 7541 uit de Ambiance collectie
  • Explosie ut de Ambiance Mix Collection
  • Fluo Fantasy en Pepermunt uit de Ambiance Mix Collection Pop Art

Let's colour!

Ontvet de kast met ammoniakwater of Levis ontvetter en spoel goed na. Schuur en ontstof. Als de oude verflagen in slechte staat zijn, breng je een grondlaag Ambiance Lak Primer aan. Ten slotte verf je twee lagen Ambiance Lak Mat. Vergeet niet tussen de twee lagen licht op te schuren.
Met dank aan: Annick De Bode - kleuradviseur van AkzoNobel

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in