Aanbevolen partners

Logo DRU
Kachels en haarden

Kachelexpert.be België in vuur en vlam

Kachelexpert.be is een netwerk van een veertigtal kachelspeciaalzaken in België. Op 18 oktober houdt het een infoavond voor hun klanten over de Belgische normen met betrekking tot uitstoot van CO2 en fijn stof.
De handelaars van Kachelexpert.be opereren elk onder hun eigen naam, maar hun passie voor Scandinavische topkwaliteit hebben ze wel gemeen. Met de komst van de nieuwe Belgische normen met betrekking tot uitstoot van CO2 en fijn stof, vonden ze het nuttig om gezamenlijk een opendeur/infoavond te organiseren. De nocturne gaat door op donderdag 18 oktober van 18 tot 23 uur.

Die avond ontvangen zowat de leden van het Kachelexpert.be netwerk hun klanten in een Scandinavische sfeer met een typisch hapje en drankje. De avond is vooral informatief bedoeld. Zo kun je informatie krijgen over het strenge Scandinavische keurmerk ‘Swan Label’, over de nieuwe op til zijnde Belgische emissienormen, maar ook over revolutionaire innovaties zoals de Hwam Autopilot IHS. Voor bezoekers met concrete plannen en vragen bestaat de mogelijkheid om zich vooraf te registreren en een afspraak te maken. What’s new?

De nieuwe norm

De Belgische overheid heeft in twee stappen een normering opgelegd waaraan kachels zullen moeten voldoen, willen ze nog verkocht mogen worden op de Belgische markt. Vanaf begin 2014 moet de kachel een minimaal rendement halen van 75%, mag ze nog een maximale CO uitstoot hebben van 0,12% terwijl de uitstoot van fijn stof maximaal 70 mg/Nm³ mag bedragen. Vanaf 2016 worden die waarden verstrengd en bedragen ze respectievelijk 75%, minder dan 0,10% en maximum 40 mg/Nm³. De Scandinavische houtkachels van Contura, Hwam, Morsø & RAIS voldoen nu al aan die normen!
 

Hwam Autopilot IHS

Het toestel werkt zoals de thermostaat van de centrale verwarming en zorgt er voor dat je automatisch de gewenste kamertemperatuur verkrijgt. Maar dan wel met je houtkachel. Je steekt de Hwam kachel aan en met de afstandsbediening stel je de gewenste kamertemperatuur in. Het toestelletje activeert draadloos het elektronische controlesysteem waardoor de luchttoevoer, de verbranding en de temperatuur automatisch geregeld wordt.

Vraag je een hogere kamertemperatuur, dan zal de kachel automatisch meer luchttoevoer toelaten, waardoor de kachel harder gaat branden. Eens de juiste temperatuur bereikt, neemt de luchttoevoer af en gaat de kachel minder hard branden. De AutoPilot IHS geeft een signaal wanneer en hoeveel hout er toegevoegd moet worden om de gewenste temperatuur te kunnen blijven aanbieden. De Hwam Autopilot IHS regelt het verbrandingsproces continu en zorgt voor een besparing tot 50% op het verbruik in vergelijking met eenzelfde toestel zonder IHS (Intelligent Heat System).

Verdien je kachel terug

Ben je van plan een kachel te kopen? Dan moet je er van profiteren om die avond een van de deelnemende kachelexperten te bezoeken. Want naast uitzonderlijke condities, maak je namelijk kans om jouw aankoop terug te verdienen. Alle informatie hierover vind je bij de verdeler. Uiteraard komen hiervoor enkel de bovenstaande merken in aanmerking.

Meer infoKachelexpert.be 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in