Decoratie

Innovatie gespot: De ‘bedkleerkast’, de onzichtbare kapstok en tafel

Wedden dat u de laatste weken overladen bent met de trends van 2016. Daar doet Habitos.be niet aan mee. Wij laten u nu al kennismaken met de trends van de toekomst. Onze redactie laat je nu al zien hoe het bed, de tafel en de kapstok van morgen er gaat uitzien.

Tafeltje draai je

Woonruimte worden almaar kleiner. Daarom moeten we op zoek gaan naar creatieve oplossingen om onze woonruimte maximaal te gebruiken. Häfele,biedt nu alvast een oplossing voor in de keuken.

De fabrikant van beslag voor meubilair bedacht een handige en esthetische oplossing voor de tafel, die normaal gezien veel plaats inneemt in de keuken. De tafel zit verwerkt in het aanrecht.

Wanneer je aan het koken bent, heb je extra werkruimte. De tafel is immers vervaardigd uit hetzelfde materiaal als het werkblad. Wil je een tafel? Dan draai je de tafel simpel open met één beweging.

Nu alleen nog een oplossing voor de stoelen. Al kun je natuurlijk altijd wat klapstoeltjes verwerken in een nis.

De ‘bedkleerkast’

Ook voor in de slaapkamer vond Habitos.be een plaatsbesparend meubel. Een, die wederom twee meubels combineert. Ditmaal de combinatie van een bed en een kleerkast.

Bij Dielle Modus vonden we het Container-bed. De Italiaanse meubelfabrikant ontwierp een bed, waarin je zalig kan wegdromen, en je ook nog eens kunt gebruiken als opbergkast. Het bed neemt geen ruimte op de vloer in. De hoogslaper 2.0 is een inloopkast onder her bed.

Dankzij een deur in de voorkant van het bed bereik je eenvoudig de opslagruimte. Recht opstaan in de kast is zelf mogelijk. Gewoon even het bed omhoog klappen. Twee handige pompsystemen helpen je daarmee.

Ook de nachtkastjes zijn multifunctioneel. Niet alleen zijn ze een opbergruimte, maar daarnaast zijn ze ook nog een trap.

De onzichtbare kapstok

Eindigen doen we in de inkomhal. Ook daar kun je wat orde creëren door de ruimte handig in te delen. Dat kan met het Lift Up Storage System.

Dit systeem, bedacht door designer Igor Lobanov, maakt georganiseerd opbergen tot een simpele klus en bewaart spullen onzichtbaar.

Bij het Lift Up Storage System bevestig je de kast aan de muur. Een opbergsysteem trek je naar beneden. Je hangt alles in de kast en dan het opbergsysteem weer naar boven. Dit doe je door aan een hendel te trekken.

Aan de voorkant van de kast is een spiegel geïntegreerd. Opnieuw dus een dubbelgebruik van twee spullen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in