Aanbevolen partners

Logo DRU
Kachels en haarden

Iedereen aan de haard

De ochtenden worden weer kouder, de avonden opnieuw donkerder. Het is dus tijd om allemaal – vrouwen én mannen – terug aan de haard te gaan. Het idee om ons aan vlammen te verwarmen is al eeuwenoud, maar dat betekent niet dat de haardensector stilstaat. Wij stellen vier opvallende nieuwigheden voor deze winter voor.

Speksteen in vier kleuren

Hoewel speksteenkachels tal van voordelen hebben, was de kleurkeuze tot voor kort beperkt tot de natuurlijke kleur van speksteen. Met de nieuwe Nammi van Tulikivi behoort dat tot de verleden tijd en kun je ook andere kleuren in huis halen. De buitenwand van deze kachel is namelijk bekleed met gekleurde keramische tegels. Achter die tegels zit hetzelfde superverbrandingssysteem volgens het tegenstroomprincipe als bij elke massieve speksteenkachel van Tulikivi. De beschikbare kleuren zijn wit, grafiet, terracotta en lichtblauw. De kachel is verkrijgbaar vanaf 8 884,30 euro (exclusief btw).
Info: Tulikvi, Dutry

Special effects in 3D

De sfeer van een echte haard, maar niet het bijbehorende ‘gedoe’. Dat is het idee achter de elektrische haarden uit de nieuwe serie Opti-myst van Faber. Het vlam- en rookeffect is driedimensionaal en oogt daardoor – samen met de ultrafijne waterdamp uit het waterreservoir – levensecht. Bovendien kan de haard door het 3D-systeem vrijstaand geplaatst worden en blijft het realistische vuurbeeld vanuit alle hoeken overeind. Opti-myst is er in twee modellen: Gala en Jelling. Het model Gala is verkrijgbaar vanaf 1 695 euro, de Jelling moet 200 euro meer kosten. Deze prijzen zijn inclusief btw.
Info: Faber

Haard levert ook warm water

Vuur én warm water met één enkele haard: met de boilerhaard Inidro van Saey kan het. De tijdens het stoken ontstane warmte wordt slechts gedeeltelijk afgegeven in de ruimte waar de kachel staat, de resterende energie wordt gebruikt om de voorraad water rond de haard of kachel te verwarmen. Dit water kun je dan gebruiken voor de centrale verwarming, sanitair warm water ... of opslaan in een buffervat. Een zeer ecologische oplossing dus. Het voor een houtkachel hoge rendement van 81 procent zet dat nog extra in de verf. De adviesprijs bedraagt zo’n 3.500 euro exclusief btw.
Info: Saey

Vuurbeeld XXL

Zoals de naam van deze haard al laat uitschijnen, ziet de Gigafocus van Focus het letterlijk en figuurlijk groots. Een breed vuurbeeld staat centraal. Hoe breed precies, dat kun je zelf bepalen, want de Gigafocus is beschikbaar in verschillende afmetingen: 1.500, 1.700 en 1.900 millimeter. Voor een optimaal gebruiksgemak kan het raam met een afstandsbediening open en dicht geschoven worden.
Adviesprijs: vanaf 8.500 euro (exclusief btw).
Info: Focus

Bron: Compleet Wonen - haarden

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in