Aanbevolen partners

Logo DRU
Kachels en haarden

Het haardseizoen in met een nieuwe kachel

Het einde van de zomer luidt het haardseizoen in. Op kille avonden biedt de kachel gezellige warmte zonder dat de centrale verwarming aan moet. Voor wie nog een kachel of haard moet kiezen, zetten we enkele interessante nieuwigheden op een rij.

Warmte die voor je zorgt

Met de haarden Inigo en Ildri van Saey ervaar je dat pure moment van warmte en gezelligheid. De haarden zorgen voor een veilige en propere verbranding zorgt. Dat garandeert meteen minder assen en dus minder onderhoud. De SAEY Inigo/Ildri haarden voelen zich overal thuis. Klassiek of modern, nieuwbouw of renovatie, de Inigo of Ildri haard spreekt iedere levensgenieter aan. De optionele SNORKEL-technologie haalt zijn verbrandingslucht van buiten en past zo ook perfect in goed geïsoleerde woningen. Het front en kader van de Inigo/Ildri zijn verkrijgbaar met stalen of glazen afwerking. Zowel voor staande als zwevende opstelling is een gepast kader voorzien. De warmte van de Inigo/Ildri stel je precies af zoals jij wilt, dank zij de nauwkeurige luchtregeling. Bij de Inigo kies je bovendien voor een makkelijk te bedienen ventilator, zodat je grotere ruimtes snel kunt verwarmen. De Inigo/Ildri haarden kunnen de warme lucht ook perfect naar naburige ruimtes kanaliseren.
Adviesprijs: Vanaf € 1.875 (excl. BTW, zonder afwerkingskader)
Meer info: www.saeyheating.com

Dovre gaat voor uitgesproken design met maximaal comfort

En of Dovre dit jaar opnieuw zal verrassen. De nieuwe telg in de familie kolen- en multibrandstofkachels TAI is kenmerkend door zijn eenvoud en betrouwbaarheid. De compacte ZEN houthaard onthult het gepatenteerde systeem met verdiepte stookbodem. En ook de SENSE-reeks groeit letterlijk in aantal én in gestalte. Allen getuigen ze van vakmanschap in de productie van duurzame, kwaliteitsvolle kachels en haarden. Laat die gezellige herfst- en winteravonden maar komen!
Dovre staat garant voor authentieke warmte met echte vlammen. De stijlvolle kachels en haarden van het Belgische Dovre zijn altijd vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. De nieuwste generatie Dovre-kachels en haarden is bovendien voorzien van een uniek, dubbel verbrandingssysteem, waarbij extra verwarmde lucht in de verbrandingskamer wordt toegelaten. Deze naverbranding zorgt ervoor dat resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw ontvlammen. Gevolg: een hoger rendement, én een schonere verbranding. Dovre creëert smaakvolle warmte en gezelligheid op maat van elke thuis.
Meer info: www.dovre.be

Van Marcke breidt ecologisch productgamma uit met houtpellets


Vanaf 1 september voegt Van Marcke houtpellets aan zijn gamma toe. Een logische beslissing, want houtpellets zijn goedkoper dan andere brandstoffen en hun prijs blijft stabiel. Van Marcke koos daarbij voor de pellets van Total Xylets, onder meer omwille van de naamsbekendheid en het feit dat het merk als één van de weinige Belgische producenten over EN-plus-certificaat beschikt.
EN-plus is de nieuwe norm voor houtpellets waarbij zowel het productie- als het transport- en leveringsproces worden beoordeeld.
Dit om de hoogste mogelijke kwaliteit van houtpellets te garanderen. De Total Xylets hebben een heel hoge caloriewaarde, produceren weinig as, hebben een vochtgehalte van minder dan 6% én worden in België geproduceerd. Bovendien zijn ze perfect gekalibreerd, breken ze zelden en vallen ze niet in stof uiteen. Deze hoge kwaliteit garandeert een uitstekend rendement voor de pelletkachel of -ketel en overtreft zelfs de ‘DIN-plus’-certificering. Van Marcke levert een pallet met pellets aan huis , zonder extra kosten en binnen een dag. Prijs voor de pellets per pallet: 298 € (21% btw incl.)

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in