Aanbevolen partners

Logo DRU
Kachels en haarden

Haarden: Hou het warm!

Als we aan de winter van vorig jaar denken, lijkt het woord ‘koud’ zowat het enige dat die winter goed omschrijft. En als het koud is, maakt een haardvuur het binnen eens zo gezellig. Het magazine Compleet Wonen: Haarden bundelt de mooiste haarden en kachels. Deze 5 modellen springen er voor ons uit.

 

Speksteenkachel op pellets

Hoewel massieve speksteenkachels traditioneel vooral met hout gestookt worden, kan het ook met andere materialen. Zo biedt Tulikivi de mogelijkheid om enkele modellen uit te rusten met een pelletbrander P10. Wat deze pelletbrander onderscheidt van andere pelletbranders, is dat er nog altijd een groot vuur aanwezig is in plaats van trillende vlammetjes. De meerprijs voor zo’n pelletbrander bedraagt 215 euro, het afgebeelde model Kouta is er vanaf 9.550 euro.
Meer info: Tulikivi - Dutry 

 

Verfijnd liftdeursysteem

De Luna 1150 V Gold van M-Design beschikt over een verfijnd liftdeursysteem. Daardoor kunt u de haard zowel open (voor een onbelemmerd zicht op de vlammen) als gesloten (voor een hoger rendement) gebruiken. Van de Luna zijn ook andere maten en modellen beschikbaar. De prijzen beginnen vanaf 3.590 euro (exclusief btw).
Meer info: M-Design

 

Extra veel vuurzicht

Met de Bidore introduceert Element4 een gashaard die extra veel zicht op het vuur biedt. Deze tweezijdige inbouwhoekhaard heeft geen frame en bestaat zowel in een linker- als rechteruitvoering. Hoewel de inbouwdiepte slechts 32 centimeter bedraagt, is toch een realistisch vuurbeeld van 93 bij 23 centimeter mogelijk. De mogelijke decoraties zijn een houtset of decoratieve Carrara-kiezels. De Bidore vindt u in de vakhandel vanaf 2.899 euro.
Meer info: Element4

 

Nieuwe lichteffecten

De Metro-serie van Dru is al enkele jaren een bekende naam binnen de elektrische haarden, maar met de Metro 120e Slim Line gaat Dru nog een stapje verder. Deze haard heeft nagenoeg dezelfde inbouwafmetingen, maar een opvallend dieper vuurzicht en nieuwe lichteffecten (met zuinige ledverlichting) laten de nieuwe royale houtset nog beter tot leven komen. Bovendien oogt het vuurbeeld zeer realistisch dankzij de gebruikte Vario Flame-technologie. De prijzen voor de Metro 120e Slim Line beginnen vanaf 1.255 euro (exclusief btw).
Meer info: Dru

 

Bio met betonlook

Met de Livorno speelt Ruby Fires in op de stijgende vraag naar beton in het interieur. In dit geval komt de betonlook tot stand door het gebruikte Castle Stone (gemalen steen met kunststof). Extra leuk is dat u deze bio-ethanolhaard zowel binnen als buiten kunt plaatsen. De burner bestaat in zwart of rvs en kost 799 euro (inclusief brander en glasplaatjes).
Meer info: Ruby Fires 


Bron: Compleet Wonen - Haarden - 2010

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in