Decoratie

Haal de natuur binnen

Bloemen, bladeren, vruchten: alles wat de natuur ons biedt, kan het begin zijn van mooie decoratiestukken. Maak een wandeling in de tuin of in het bos, geef je ogen de kost en laat je creativiteit de vrije loop. Habitos.be geeft je een kleine boost met enkele eenvoudige ideeën.

Flower power

De eigenaresse van dit appartement bekent absoluut geen groene vingers te hebben. Als blikvanger vond ze een onevenaarbare manier om haar interieur op te vrolijken door een bloemenwand te creëren. Het gaat natuurlijk om kunstmatige zijde, maar dat maakt het effect er niet minder om.
Aan deze wit geschilderde muur in ruwe baksteen hangen een paar briefkaarten met vintage bloemenmotieven. Het droogrek met verse bloemen versterkt het effect.
Hoe een feesttafel opsmukken met twee keer niets? Kies bloemen die je bevallen en neem servetten in deze kleurschakering. Op de foto bepaalt zacht koraal de toon. Het bloemenpad wordt gemarkeerd door een strook natuurlijk tafellinnen.
Gezien en goedgekeurd: deze bladeren geschilderd in goud of een kleur naar keuze bieden het mooiste effect op een tafelloper of een beige tafellaken. Een alternatief is een bladerslinger door ze aan elkaar te knopen. Je kunt ze ook op gordijnen naaien.
Dompel ronde vruchten in een hoge, grote vaas. Appels of sinaasappelen, bijvoorbeeld. Dek de vaas vervolgens af met een hortensia en smuk de vaas op met wat raffia. Andere materialen om de vaas op te vullen kunnen citroenen of witte rozen zijn.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in