Aanbevolen partners

samsung logo
Audio en video

Gira HomePlug AV, internet uit de wandcontactdoos

Mobiel surfen in het hele huis met WLAN is tegenwoordig standaard. Het wordt echter moeilijk wanneer het WLAN-bereik is begrensd: muren, plafonds en elektrische apparaten kunnen een snel einde maken aan het draadloze surfplezier. De nieuwe Gira HomePlug AV netwerkaansluitdoos maakt van elke wandcontactdoos een high-speed internetaansluiting en garandeert zo ongestoord surfen in elke hoek van het huis.
Wie in het hele huis mobiel online wil zijn, koos tot nu toe voor WLAN. Maar het plezier van draadloos surfen is snel voorbij wanneer het signaal door meerdere muren of door plafonds naar meerdere verdiepingen moet. Niet alleen massieve betonnen of stenen muren, maar ook constructiematerialen in gipswanden en elektrische apparaten kunnen het WLAN-signaal zover verzwakken, dat de verbinding steeds langzamer wordt of zelfs helemaal uitvalt.

In dichtbewoonde gebieden treden bovendien vaak storingen op door andere netwerken in de buurt, waardoor de prestaties sterk nadelig worden beïnvloed. Vooral in verbouwde kelder- en zolderruimten lopen WLAN-netwerken tegen hun grenzen aan. Verbetering van de prestaties is niet alleen moeizaam, maar ook duur.

High-speed internetaansluiting

Met de nieuwe Gira HomePlug AV netwerkaansluitdoos wordt nu elke wandcontactdoos eenvoudig en snel een high-speed internetaansluiting. De clou daarbij is dat de gegevensoverdracht via het normale 230 V-lichtnet in het huis verloopt. Er hoeven dus geen nieuwe kabels te worden aangelegd, want Gira biedt de HomePlug AV netwerkaansluitdoos aan voor inbouwinstallatie – op dit moment als enige aanbieder ter wereld. De installateur hoeft dus slechts een bestaande wandcontactdoos te vervangen – snel, eenvoudig en zonder gedoe De Gira HomePlug AV netwerkaansluitdoos kan passend bij de Gira schakelaarprogramma's worden geïnstalleerd en voegt zich daardoor naadloos naar het designconcept op de wand.

Gira HomePlug AV wandcontactdoosadapter

Wie echter geen wandcontactdoos kan missen, die gebruikt de Gira HomePlug AV wandcontactdoosadapter Mini: deze wordt eenvoudig in een wandcontactdoos gestoken en biedt zo dan verbinding met het netwerk.
Met de HomePlug AV componenten is probleemloos surfen mogelijk in alle hoeken van het huis. De gegevensoverdrachtssnelheid van maximaal 200 Mbit/s is bovendien bij geschikt voor toepassing als HDTV-streaming en internettelefonie. Door combinatie van twee of meer Gira HomePlug AV apparaten kan een flexibel thuisnetwerk worden gerealiseerd. Zowel de netwerkaansluitdoos als de adapter beschikken over een energiespaarstand, die het energieverbruik van het apparaat in de standby-stand automatisch verlaagt.

Wachtwoord

Uiteraard vindt bij de HomePlug AV-standaard encryptie van de gegevensoverdracht plaats door middel van een wachtwoord, zodat van buitenaf niemand toegang heeft tot het netwerk. De encryptie wordt daarbij ofwel met een toetsdruk rechtstreeks op de netwerkaansluitdoos ofwel met behulp van ingebruiknamesoftware geactiveerd.

Meer info: Gira

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in