Aanbevolen partners

Logo DRU
Kachels en haarden

Designmeubels met vuur

Het Nederlandse Tulp wil meer doen dan kachels ontwerpen. Volgens hun filosofie ontwerpen ze in feite meubels die vuur brengen in huis en tuin. De combinatie van puur design en sexy technologie maakt de lijn van Tulp gedurfd vernieuwend en basic tegelijk.

Sexy technologie

Vuur deel je met elkaar en is de ideale sfeermaker in huis en tuin. Volgens Tulp maken zij vuurproducten met aandacht voor technologie, vormgeving, functionaliteit en kwaliteit, die bovendien gemakkelijk te installeren zijn.
Voor de ontwerper deden ze onder meer een beroep op designers als Piet Boon, Piet Hein Eek en Bart Vos. De combinatie van puur design en sexy technologie maakt de lijn van Tulp gedurfd vernieuwend en basic tegelijk. Hun assortiment is opgedeeld in de delen Inside en Outside: sfeer- en vuurmakers voor binnen en voor buiten.

Inside

In hun gamma binnenhuistoestellen staan elektrische inbouw-, opbouw- en vrijstaande haarden. Het vuur is strak en sfeervol met een regelbaar vlambeeld en warmte-afgifte.

De M-fire lijn is de nieuwe generatie elektrische haarden van Tulp, met een zeer realistisch vlambeeld. Het draait wel degelijk om vuur, ook al is dat nep. De intensiteit van het vlambeeld is regelbaar via de afstandsbediening en als men wilt, geeft de vuurbron ook warmte af. Een stopcontact is het enige dat nodig is. Deze toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen voor zowel de woonkamer, badkamer, slaapkamer, werkkamer of keuken.

De B-fire lijn bevat inbouw elektrische haarden, met een geringe inbouwdiepte van ongeveer 20 cm. De modellen zijn standaard uitgevoerd met een verwarmingselement en nadat die via de afstandsbediening wordt ingeschakeld wordt de warme lucht aan de bovenkant van het glas de ruimte ingeblazen. Zo ontstaat een aangename warmte.

De lijsten van de E-fire zijn robuust en strak vormgegeven. Vernieuwende technologie zorgt voor een net echte vlam. Het draait wel degelijk om vuur, ook al is dat nep. Met de afstandsbediening stel je in hoe intens het vuur mag branden. Ook geeft de haard op 2 standen warmte.

Outside

Onder de kop Outside staan naast barbecues en kubistische houthaarden ook een buitenkachel en vuurzuilen op gas.

Blikvanger, ook letterlijk, is de Barrel, een robuust designobject dat gebaseerd is op een olievat. Het is te gebruiken als barbecue (met drie hoogtestanden) en vuurkorf . Met zijn XL-formaat past hij helemaal in het vergrote beeld van deze tijd. Functioneel en tijdloos van ontwerp en verkrijgbaar in fris, hip oranje of warm bruin.

Teakfire is een teakhouten vuurzuil op gas. Het bovenblad is lichtgrijs met daarin een roestvaste vuurschaal die je kunt bekleden met stenen of keramische houtstammen. Een druk op de knop en het vlammetje wordt ontstoken. Het vuur is mooi verdeeld en geeft aangename warmte af.

De Firecubes zijn strak en sober vormgegeven kubusvormige vuurkorven uit een stuk diepbruin gespoten metaal. Eenmaal brandend, wordt ook het metaal warm waardoor je aangenaam verwarmd wordt. Inventief zijn de gaten in de bodem van de korf. De as valt door de gaten op het deksel dat als container dient. De as is op die manier heel gemakkelijk te verwijderen.

Piet Hein Eek ontwikkelde met Tulp de Stove, een stoere stalen buitenkachel. Dit is een kachel zoals een kachel echt bedoeld is. Hoe meer je hem gebruikt, hoe mooier hij wordt. Het corten staal wordt namelijk alleen maar mooier naarmate het meer roest. Een collector’s item voor de echte Eek-liefhebber.

Piet Boon ontwierp voor Tulp de Pillar, een bbq-zuil uitgevoerd in hoogglans wit staal. In dit product wisten Tulp en Piet Boon vormgeving op een subtiele wijze te koppelen aan functionaliteit. Na de barbecue kan je hem ook als buitenhaard gebruiken. Pillar is een strak vormgegeven kolom die ook als hij niet wordt gebruikt als een wit statement iedere tuin of terras siert.

De Firewall tot slot, is een roomdivider, windscherm en terrasverwarmer in één. Het pure en strakke ontwerp brengt warmte en sfeer in uw tuin, terras of entree. Een druk op de knop en het vlammetje wordt ontstoken.

 

Info: Tulp

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in