Verlichting

Delta Light geprezen: 19 design awards

Delta Light spijst zijn prijzenkast. De afgelopen maanden viel het Belgische designmerk maar liefst 19 keer in de prijzen. Zo schrijft de specialist in architecturale verlichting een succesvol vervolg op zijn indrukwekkend prijzenpalmares. Maar bovenal is deze internationale erkenning een stimulerende schouderklop om verrassende vernieuwing te blijven brengen.


In amper vier maanden – van december 2010 tot maart 2011 – kregen 12 verlichtingstoestellen van Delta Light® heel wat internationale erkenning, goed voor 19 gerenommeerde designprijzen. Een overzicht:
 

• Officer: Interior Innovation Award 2011 & iF Design Award 2011

Met zijn looks, technologie en functionaliteit geeft Officer ongetwijfeld een toegevoegde waarde aan elk bureau. Het elegant gebogen platform is dé blikvanger voor designkenners. De verborgen powerled doet de slanke, minutieus afgewerkte schacht goed uitkomen en geeft het globale design extra cachet.
 

• Link: Good Design Award 2010 & iF Design Award 2011


• Link Reo led: Red Dot Design Award 2011

Link staat voor een nieuwe ervaring in verlichting. Zijn veelzijdigheid maakt het mogelijk om de vorm van de armatuur aan te passen aan de vorm van zijn omgeving, tegelijkertijd spelend met verschillende lampen, kleuren en lichtbundels. De nieuwste Reo led-versie maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde dimbare en uiterst krachtige leds, die evenwaardig zijn aan 35-50 Watt halogeenlampen en garant staan voor een krachtig warm licht.
 

• Vision led: Good Design Award 2010 & iF Design Award 2011

Geen inkijk, geen verblinding en een mooi afgelijnde parabolische lichttekening op de wand: dat is Vision in een notendop. Deze up/down-wandarmatuur maakt gebruik van een lens, wat in combinatie met de krachtige leds voor een zeer strak en verreikend lichtpatroon zorgt.
 

• You-Turn: Good Design Award 2010 & iF Design Award 2011 & Red Dot Design Award 2011

You-Turn is een compact verlichtingssysteem dat zorgt voor gerichte verlichting. Dit model kan tot een hoek van 90° worden gekanteld en dan maar liefst 350° draaien. De nieuwste You-Turn led-versie maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde dimbare en uiterst krachtige leds, die evenwaardig zijn aan 35-50 Watt halogeenlampen en garant staan voor een krachtig warm licht.
 

• Tournesol: iF Design Award 2011

Het ontwerp van Tournesol is door de natuur geïnspireerd, met de nadruk op een laag energieverbruik en minimale impact op het milieu. Tournesol bestaat uit een smalle steel, bekroond met een ronde stamper van 6 powerleds.
 

• Neckline: iF Design Award 2011

De stijlvol gebogen Neckline met zijn gebeeldhouwde armatuur is het symbiotische zinnebeeld van design en functionaliteit. Het resultaat is een heerlijk diffuus licht dat zachtjes door de kamer wordt verspreid.
 

• Ultra Spy: iF Design Award 2011

Het design zit in het plafond verzonken, waarbij de frameloze afwerking de cilindervormgeving benadrukt. Ultra Spy vermenigvuldigt prestaties met effect. Ontworpen voor veeleisende omgevingen, is hij de kampioen in flexibiliteit. Zo kan de ronde buis in het plafond worden ingewerkt of in zijn geheel 360° naar buiten draaien in één vlotte beweging.
 

• Ultra Scan: iF Design Award 2011

Met Ultra Scan kan je de Ultra-lijn van Delta Light® nu ook buiten bewonderen. Door 3 warmwitte leds te gebruiken, overtreft het lichteffect van Ultra Scan alle verwachtingen en verlicht hij sfeervol paden, opritten of speciale elementen van je tuin.
 

• Ultra Twin led: iF Design Award 2011 & Red Dot Design Award 2011

In lijn met de buisvormen van het Ultra-gamma combineert Ultra Twin twee cilinders tot een sterk architecturaal statement. Ultra Twin kan op het plafond worden gemonteerd of op track met adapter. De Xicato leds, voor het eerst in de Ultra Twin gebruikt, vormen een echt led-equivalent voor halogeen dat esthetische noch lichttechnische compromissen duldt.
 

• Husk: iF Design Award 2011

Architecturaal accent of decoratieve eyecatcher? Ergens op de grens tussen de twee hangt Husk stilletjes elegant te wezen. Sober en toch opvallend, herkenbaar en toch apart. Het onderste gedeelte van deze lampenkap volgt de lijnen van een zuivere conische vorm.
 

• Minigrid in Reo led: iF Design Award 2011 & Red Dot Design Award 2011

Deze nieuwe generatie dimbare inbouwspots staat garant voor krachtig warm licht, evenwaardig aan 35-50 Watt halogeenlampen maar met een verbruik van minder dan 10 Watt. Verzonken conische vormen creëren een haast onmerkbare overgang van het intense led-licht met het plafond. Deze Reo-familie bestaat in verschillende varianten: rond, vierkant, warm wit, koud wit, trimless, kantelbaar of vast… oplossingen op maat van elk type project.


Meer info: Delta Light

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in